Čeka nas vruća zima sa Kurtijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka nas "vruća zima" sa Kurtijem

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović ocenio je danas da je u Prištini trenutno stanje vakuuma koje treba što pre da se prevaziđe.

Odalović je za RTS rekao da je za Srbiju važno da Srpska lista bude uvažena i poštovana pošto je dobila najviše glasova Srba, odnosno oko šest odsto ukupnog broja glasova.

Ukazujući da Aljbin Kurti ignoriše Srpsku listu, Odalović navodi da se sada ulazi u fazu koja je neizvesna.

"On će morati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da taj mandat ponudi Srpskoj listi. Kako će posle da funkcioniše, ko zna pošto su njegove izjave antisrpske. Čeka nas vruća zima ili vreo period predstojećih dešavanja", rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, ključno je da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, ali i da Evropska komisija povrati svoj kredibilitet u tom procesu.

"Ne mogu da verujem da oni to ne mogu, pitanje je da li hoće", rekao je Odalović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.