Čedin tast dao 70.000 evra za letnjikovac

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čedin tast dao 70.000 evra za letnjikovac

BEOGRAD - Mijat Savić, tast Čedomira Jovanovića, uložio je čak 70.000 evra na uređenje dvorišta i izgradnju letnjikovca uz njegovu vilu u Zemunu, tvrdi u razgovoru za Kurir jedan od izvođača radova kod Savića, Dragan Matić.

Imanje u kuća krcati su luksuzom. Plazma televizor je u letnjikovcu, kamena staza kroz dvorište vredi 10.000 evra, a ambijent zaokružuju engleska trava, električni stubovi za osvetljenje za skrivenim kamerama...

Gazda tražio da se sve radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na crno

Iako je insistirao da mu Mijat Savić potpiše priznanicu za posao koji je obavio, a ovaj mu uredno platio, do toga nije došlo.

- Ja sam na taj posao došao po preporuci. Ipak, Mijat nije hteo da uzme ni moju ličnu kartu da pogleda. Kad sam mu pružio priznanicu da potpiše odbio je jer, kako je rekao, neće ništa da potpisuje. Saznao sam od nekih radnika koji su obavljali druge radove u dvorištu da i njima ništa nije hteo da potpiše - kaže Matić.

On još dodaje da Mijat Savić jednom prilikom nije hteo da potpiše priznanicu za neki materijal koji je platio.

- Rekao je "ako se za hiljadu i nešto evra obogati onda nek se obogati". I nije uzeo priznanicu. Koliko znam nema tragova koliko je kome i za šta sve dao novac- navodi Matić.

Savić pretio

Dragan Matić tvrdi da je Mijat Savić spreman na razne pretnje i očekuje da će i njemu biti ugrožena bezbednost.

- Meni je Savić već pretio i to onako fino, kulturno između redova. Poručio mi je u fazonu srešćemo se mi... i da ja znam ko su oni...., a sve to ukoliko neke informacije dođu do novinara ili policije - ističe Matić.

Čedin tast bez komentara

Kurir je pozvao i Mijata Savića sa pitanjem kako neko u vreme krize na uređenje dvorišta spiska praktično vrednost jednog stana u centru Beograda. Međutim, on nije želeo da razgovara. Čim je čuo pitanje "da li je tačno da je na uređenje dvorišta dao između 60-70.000 evra", Savić je prekinuo vezu.

Kako kaže, Savići nisu žalili para kada su sređivali dvorište.

- Dvorište ima oko 170-180 metara kvadratnih i nema šta nema. Po mojoj slobodnoj proceni radovi na dvorištu su koštali između 60.000 i 70.000 evra. Najveći trošak je bila izgradnja i opremanje letnjikovca od 43 metara kvadratna. Sve je u fulu; drvene grede koje drže letnjikovac nisu iz komada nego od slaganog drveta, što je pet puta skuplje; krov je urađen od 30 cm trske, ispod sloj specijalnog najlona koji je na mestu baren, pa brodski pod tako da nema šanse da prokišnjava - kaže Matić.

On dodaje da je "letnjikovac zastakljen, ima vakuum stakla, a okolo je eloksirani aluminijum koji je najskuplji".

- Sva stakla su po modelu kliznih vrata. Ja sam prisustvovao kada je došao čovek sa ponudom da im zastakli letnjikovac za 30.000 evra i oni su tu ponudu odbili. Ipak, nisu mogli drastično jeftinije da prođu - navodi Matić.

Prema njegovoj tvrdnji, u letnjikovcu "nema šta nema".

- Postoji nekoliko peći - šporet na drva, veliki roštilj kao furuna, pica peć, mali električni šporet i peć na vulkansko kamenje. Tu je i frižider, sudopera i radna površina od granita. Imaju i ogroman drveni sto sa stolicima, ali i veliku plazmu na kojoj mogu da prate snimke sa skrivenih dvorišnih kamera - priča sagovornik Kurira.

On pojašnjava kako su duž kamene staze kroz zadnji deo dvorišta postavljene svetiljke srednje visine u koje su ubačene kamere.

- U otprilike šest svetiljki, koliko ih ima duž staze koja vodi kroz dvorište, postavljene su male kamere da bi imali pregled u tom delu dvorišta. Ma, nema šta nemaju. U uglu dvorišta im je mesingana česma u koju su ugradili bojler da bi imali toplu vodu za ruke - otkriva Matić.

Kamena staza koju je on radio koštala je 10.000 evra.

-  Staze su rađene od kamena struganika i po prvoj zamisli Čedine tašte Gordane, staza je trebala da bude gazilica. Dakle, ploče od kamena sa malim zemljanim razmakom između. Međutim, kad je posao gotovo bio završen ona je poželela da to ipak bude staza koja se na pojedinim mestima izvija. Prepravljanje staze je daleko teže i skuplje i samo za tu stazu dali su oko 10.000 evra, od čega sam ja za ruke uzeo oko 3.600 evra - tvrdi Matić.

Prema njegovim rečima dvorište je kompletno riljano, zasejana je engleska trava kao i pojedine voćke.

- U dvorištu ima raznih voćki, od oraha, trešnji, višnji, pa do limuna, badema i kivija. Pravljene su i velike žardinjere po Gordaninoj zamisli, donji nivo za jagode, a gornji za začinsko bilje.

Novac jeste dobijao od Mijata Savića, međutim, Matić navodi da je sve rađeno po zamisli Čedomira Jovanovića.

- Jesu meni instrukcije davali Mijat i Gordana, ali u jednom trenutku kada nisu mogli da se slože oko letnjikovca, Čeda se umešao i rekao "ovde ja naređujem"! Baš tim rečima. Naravno, bilo je kako je on rekao. Isto tako, jednom prilikom je Gordana rekla da jedan deo dvorišta uređuje bez znanja Čede i Jelene, na svoju ruku - kaže Matić.

Ovo je Srbija! ovakvo je sve sto su Slovenski systeme napravili!

Ok - Ceda ima pare, a i njegov tast, i ne znamo odakle im. Ali bi sad trebalo i majstor da plati 20% porez na njegovih 3600 evra zarade (po sopstvenom priznanju).

Ovo lici na infobirovsko "ispitivanje" odakle nekome pare i ako ih ima zasto ih ima. Ako je novac za preuredjenje kuce stecen na posten nacin, radom, ustedom, odricanjima, onda vlasnik ima prava i na diskreciju ali i da ga potrosi onako kako zeli, bez polaganja racuna nekima koji to nemaju.

Sve se cini da se opet puca na neku "proletersku revoluciju". Postoje kategorije ljudi, koji idu u bioskope, na vecere, na izlete u Grcku, u kupovinu na Zapad, i oni koji sede kod kuce, i cuvaju novac,pa kad zatreba oni ga upotrebe. Najlakse je razbacivati se a kada posle neko ulozi 70 000 u nesto korisno onad se na njega puca.

Kakav je to mentalitet? A ako ste jos u nekoj partiji koja nije po volji "patriotama" ili "naprednjacima", onda ste potpuno nadrljali. Koliko su milijardi potrosili "narodni heroji" na svoje ukradene vile, parkove, ostrva? I danas neki penzionisani generali zive u vilama, a na ciji racun i zbog kojih zasluga? Zato sto su se "borili" pre 70 godina?

Drugovi Srbi, trebalo bi da nosite naocare .

Vi ste u pravu "AKO JE" :)

e sada procitajte Vi ovo: prijateljskim i partijskim vezama sta se sve radilo

. Među republičkim funkcionerima koji su se prvi oprostili od funkcija nalazi se i čuveni tast Čedomira Jovanovića Mijat Savić, koji je rukovodio Republičkim fondom za zdrastvo, koji je štampa više puta prozivala a bivši direktor "Galenike" optužio da je uz pomoć Milana Panića, kontroverznog biznismena iz SAD, ojadio najveću srpsku fabriku lekova za desetine miliona eura.

Nema veze da li volimo njegovu partiju ili njegovog zeta, samo nam kad smo stavili naocare mnogo upadljivo postalo njegovog zeta skup dzip, i ovakve vile da se na posten nacin zaradile, a Vi stavite svoje naocare pa nam objasnite :) Unapred hvala...

Dok su pacijenti umirali jer nije bilo lekova i svega drugog u bolnicama,Mijat Savic se bogatio na mestu direktora Fonda za zdravstvo nikada ne odgovarajuci za tesko delo protiv zdravlja bolesnika.

Нема горе неправде од сиротињске правде. Не дај Господе Боже да тебе и такве западне. Такве социјалне приче су причали гологузани, скојевци док се нису дочепали власти. Какво је то дјело "против здравља болесника"? Ријечју, не блеји кад те нико не стиже. Oвај Матић је једна обична бараба која умјесто да је захвална руци којага га храни, хоће да је од пакости одгризе.

Kuca je predivna a posebno mi se svidja stil u kojem je izgradjena.Ima se moze se.

Šta koga briga šta čovek radi u svom dvorištu, kako bi bilo da prekinete da ispirate usta drugima i da malo se okrenete sebi i onome što vi možete za sebe da uradite, da za promenu pročitate neku knjigu umesto novina, da se malo odškolujete, prekinite da stalno sejete mržnju, zlobu, pakost, zavist, zato nam i jeste ovako kako je sada.

Nemam veze sa Čedom i tom ekipom ali ste mi se stvarno već smučili. Kad čete početi da pišete o pobedama naše dece po svetu u znanju i o svim onim pozitivnim stvarima koje se ipak dešavaju.

O pobedama naše dece se piše, ali o lopvlucima se Maki ne može pisati na lep način. Može da se piše ili ne piše. Šta je bolje?

Slažem se i sa tim da se ne treba viriti u tuđe dvorište ako nisi pozvan, ali i ja sam učio išao u školu radio i zaradio pa ne bih mogao ni krov od tog letnjikovca da napravim. Zašto li je to tako? Jezik mržnje ne podnosim, ali veruj da i od toga ima gore!!

Koje ovaj ce je rasto i ovako se obrazovo?Saudiska Arabija,Avganistan

Pa to jesu privatne stvari, ali nek objasni odakle mu pare. Posteno zaradio? To je mnogo bitnije od

"pobeda naše dece po svetu u znanju". U jednoj zemlji mora provo da se uvede red i zakon, a to se radi tako sto lopovi idu u zatvor, a onda cemo o "pobedama naše dece po svetu u znanju". Za vreme Tita za kradju se dobro robijalo.

Ovo je isto razmisljanje i pisanje osobe koja je mozda pre samo par meseci mozda napisala slicno za Rebrace. A sve PRE nego sto odu u zatvor. "Sta vas briga, zloba, zavist..."

Bil Gejts ima 50 milijardi, moze da rasipa kako god hoce, a niko nece reci ni rec. Zaradio je. U trenucima neeticki, ali posteno. NIKOME nije ukrao. A ova dvojica su sve stekla CISTIM kriminalom. Ukrali su od tebe i od mene. Da nisu ni postojali neke bi bolnice imale po koji aparat vise, apoteke bi bile bar malo punije, neki bolesnici koji su umrli nisu morali tako da prodju. Za ovakve nema milosti.

Kako je došao do novca ne znam, da takve stvari iritiraju obične ljude, iritiraju. Zašto? Zato jer i njima nije pružena prilika da normalno uče, rade i žive. (pa možda i zarade nešto bar slično) Zašto? Pa hajde da pogodimo!

Ako Čedo ima u tome svojih prstiju, a mislim da prije ima nego nema, neka ga je sramota. Uostalom on je političar, to mu je dovoljna kazna. Možda ga je lijepo slušati kad priča, ali brate nije lijepo gledati šta radi.

Pozdrav

DIREKTOR FONDA ZA ZDRAVSTVO!!!!!!!!!!!!!!

Pa eto odakle pare!

U bajbok sa Katarinom i mamom!

Među republičkim funkcionerima koji su se prvi oprostili od funkcija nalazi se i čuveni tast Čedomira Jovanovića Mijat Savić, koji je rukovodio Republičkim fondom za zdrastvo, koji je štampa više puta prozivala a bivši direktor "Galenike" optužio da je uz pomoć Milana Panića, kontroverznog biznismena iz SAD, ojadio najveću srpsku fabriku lekova za desetine miliona eura.

Pa ima se moze...a kod nas cak i kaze "snasao se covek" :)

Ima li necega sto je Ceda svojim radom stvorio.Fakultet je zavrsio zahvaljujuci politci.Postao je politicar,bez dana postenog radnog staza.Svojom politickom demagogijom dobio je sve sto ima.Na kraju dobro se udao.Odlican primer mladima sta treba od zivota da naprave.

Sto rece gore neko, nemam nikakve veze ni sa doticnim bivsim Direktorom fonda... ni sa njegovim zetom, ni sa zenom, ni sa cerkom, ni sa unucima, nit znam gde je ta kuca, medj ostalim u ovom gradu, nit znam sta ima u dvoristu, nit me zanima... znam samo da nemate toliko svesti, znanja, inteligencije da napisete neki afirmativan tekst, da podrzite bilo sta u ovoj zemlji sto bilo ko uradi. hranite ovaj narod gadostima, trujete ga, trujete mu dusu. kako vas nije sramota vise? znam da ovo necete objaviti ali cete bar procitati pre nego sto ode u "korpu".

Cobjek ima plazmu jado moj, odakle bre odakle, to je najmanje 200 evra, majku im lopovsku ?

Cestitam sto ste objavili ovaj tekst. Tek toliko da se vidi kako su se "skucili" bivsi

funkcioneri i njihove porodice. Ova kuca i sve sto navodite.....je luksuz i ovde u Americi

a ne u siromasnoj Srbiji gde ljudi u unutrasnjosti bukvalno gladuju i sve veci broj se hrani u narodnim kuhinjama ! Ali, ko im je kriv sto se nisu "snasli" poput doticnog g-dina Savica i njegovog

zeta Cede Jovanovica . Sramota.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raskoš kod tasta!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2010

BEOGRAD - Plazma televizor u letnjikovcu, kamena staza kroz dvorište vredna 10.000 evra, engleska trava, električni stubovi za osvetljenje sa skrivenim kamerama...Ovo je samo deo luksuza kojim je Mijat Savić, tast lidera LDP Čedomira Jovanovića, opremio dvorište uz svoju vilu u Zemunu, tvrdi u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.