Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda čačka Dinkića

Beograd - Čini se da tek konstituisana vlast u Beogradu već ima malih problema u saradnji, s obzirom na to da su reči lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, kojima je G17 plus nazvao marginalnom strankom, potresle gradski odbor Dinkićevih. Vrlo brzo je usledila odbrambena reakcija novog koalicionog partnera u vlasti. Vrlo često se može čuti ili pročitati reč “eksperti” sa dozom ironije, međutim, ovog puta je Jovanović baš ubo trnom u oko.

- Uspeli smo da osnovnu predizbornu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ideju - napuštanje modela partijske države kroz suštinsku depolitizaciju života u Beogradu-ugradimo u dogovor sa DS-om. Taj princip će biti sproveden na svim nivoima gradske uprave, ali ne tako što će LDP umesto marginalnog G17 sebe proglasiti ekspertskom partijom - rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović u intervjuu Politici.

Gradski odbor G17 je brže bolje reagovao.

- Izražavamo uverenje da nesmotrena izjava Čedomira Jovanovića o G17 plus neće uticati na rad novoformirane gradske vlasti. G17 plus je u Skupštinu grada Beograda ušao voljom građana Beograda i, kao i do sada, radiće na poboljšanju života Beograđana kroz strukture gradske uprave - navodi se u saopštenju.

Која лаж, воља грађана је била да ни једна од ових партија (Г17, ЛДП) не буду у власти на нивоу града, па чак ни жути, али власт је отета од оних које је народ изабрао.

Sve dok Srbija radi a u Beogradu se gradi i dok narod bira partije a ne svoje predstavnike oni mogu da se prepucavaju, mog da zajebavaju ovaj jadni narod.... A je.. se njima što se u Zaječaru ubila jedna sedamnaestogodišnja cura zbog kakvog ispita, i zato što je nasilja prouzrokovanog materijalnom i duhovnom bedom sve više... Pobogu i jedna i druga partija su marginalne kao što su i jedan i drugi lider marginalni jer ih u svetu nauke, politike, humanosti...ama baš niko ne ceni. Dobiju po neku bagradu za uspešno udvorištvo nekoj stranoj državici pa ih ovde mediji kuju nedelju dve u zvezde a onda pada prašina. 'ajmo na većinski izborni sistem pa da vidimo koliko njih podržava ovu dvojicu. Ne zaboravimo da i po postojećem G17 ne bi ni ušao u parlament a za Čediste je i pitanje da li su i ušli. A ni obojica nisu vredna ovoliko teksta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.