Čavić: Lider DNS umešan u malverzacije

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić: Lider DNS umešan u malverzacije

Lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je danas da je lider Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić umešan u malverzacije u vezi sa poslovanjem preduzeća Arcelor Mittal Prijedor i Rudnika Ljubija, zbog čega je Republici Srpskoj (RS) naneta šteta od 228 miliona maraka (oko 115 miliona evra)

Čavić je novinarima u Banjaluci rekao da opozicioni Savez za promene poseduje dokumente ministarstva finansija i Poreske uprave RS koja dokazuje da je Rudnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << željezne rude Ljubija, u kojoj je Pavić bio predstavnik državnog kapitala, lažno prikazivao ostvarenu dobit zbog čega je RS oštećena za 228 miliona maraka.

Ovo preduzeće ima obavezu da plati neplaćeni porez na dobit od 50 miliona KM (oko 25 miliona evra) za poslednje tri godine, naveo je on.

Ostvarena dobit je lažno prikazivana, rekao je Čavić, dodavši da je tako ona bila deset puta manja od dobiti koju su utvrdili kontrolni organi.

Po njegovim rečima, Poreska uprava je angažovala firmu iz Velike Britanije, koja je utvrdila da je ruda iz rudnika prodavana drugom preduzeću, koje je takođe u vlasništvu Arcelor Mittala, po ceni deset puta manjoj od tržišne.

Komentarišući Čavićeve optužbe, predsednik RS Milorad Dodik je rekao da Marko Pavić "nema nikakve veze" sa Čavićevim navodima.

"Marko Pavić nema nikakve veze sa Čavićevim navodima o Arcelor Mittalu, jer on nije ni ugovorna osoba niti je na bilo koji način uticao na odluke tog preduzeća", kazao je Dodik.

Marko Pavić, čija je stranka deo vladajuće koalicije u RS, u februaru ove godine podneo ostavku na mesto predstavnika državnog kapitala u prijedorskoj kompaniji Arcelor Mittal nakon što je Dodik najavio da bi Rudnik Ljubija mogao biti prodat jednoj izraelskoj kompaniji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pavić: Izbori prihvatljivi u svakom momentu i za sve nivoe

Izvor: Cafe.ba, 26.Okt.2015

PRIJEDOR- Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas da će DNS prihvatiti izbore u svakom momentu, da izbori moraju ići za sve nivoe i da se ne može tražiti od Republike Srpske da raspiše izbore..."Izbore propisuje Centralna izborna komisija BiH. Vanrednih izbora...

Nastavak na Cafe.ba...

Čavić: Pavić oštetio Republiku Srpsku za 228 miliona KM

Izvor: SandzakPress.net, 26.Okt.2015

BiH – Lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je danas da je lider Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić umiješan u malverzacije u vezi s poslovanjem preduzeća Arcelor Mittal Prijedor i Rudniku “Ljubija”, zbog čega je Republici Srpskoj nanesena šteta od 228...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.