Izvor: B92, 30.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici traže veće plate

Priština -- Sindikat Carinske službe Kosova zatražio je od kosovske vlade povećanje plata zaposlenima u toj službi za 100 odsto, preneli su prištinski mediji.

Vladi je dat rok od 15 dana za ispunjenje zahteva za povećanje plata, u suprotnom, carinici će preduzeti druge korake koje omogućavaju statut i zakonsko pravo zaposlenih u carini.

Potparol sindikata Carinske službe Bujar Keljmendi je rekao da su carinici nezadovoljni platama od 163 evra i stimulacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 107 evra. Stoga zahtevaju povećanje plata za 100 odsto, koje bi posle povećanja bile 433 evra.

Keljmendi je rekao da bi povećanje plata za 100 odsto zahtevalo izdvajanje iz budžeta Kosova 1.280.916 evra godišnje.

U Carinskoj službi trenutno je zaposleno 526 radnika.

Pre sindikata Carinske službe, povećanje plata na Kosovu zatražili su zaposleni u policiji, zdravstvenoj službi i prosveti.

Vlada je sa resornim sindikatima uspela da pronađe dogovor o povećanju zarada zaposlenih u tim službama od sledeće godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.