Canijeri će insitirati na tehničkim pitanjima

Izvor: Blic, 07.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Canijeri će insitirati na tehničkim pitanjima

Šef Unmika Lamberto Canijeri zatražio je posetu Beogradu, a politički predstavnici kosovskih Srba ocenjuju da njegovo insistiranje na kontaktu s rukovodstvom Srbije treba shvatiti ozbiljno, kao znak da je međunarodna zajednica uvidela da bez Beograda nema napretka i poboljšanja stanja na terenu.

Canijeri je posetu Beogradu zatražio pred sednicu Saveta bezbednosti UN zakazanu za 25. jul, na kojoj bi trebalo da se razmotri situacija na Kosovu, ovaj put povodom novog tromesečnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izveštaja o radu Unmika.

„Canijerijevo insistiranje da dođe u Beograd sigurno treba shvatiti kao uviđanje realnosti da se na terenu Kosova i Metohije ništa ne može promeniti nabolje ukoliko Srbija ne bude uključena u to", rekao je Tanjugu predstavnik G17 plus na Kosovu Oliver Ivanović. Na pitanje koliko bi poseta Canijerija mogla da bude podsticaj budućim kontaktima Prištine i Beograda, Ivanović je kazao da će šef Unmika „u svakom slučaju insistirati da ti odnosi budu uspostavljeni, ali, da Albanci ne žele da se pregovori ponovo otvore".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.