Izvor: B92, 28.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak optužio premijera za pojavu JSO

Novi Sad -- Nenad Čanak optužio je premijera da je glavni krivac za pojavljivanje pripadnika JSO i porast popularnosti radikala.

"Nedavna prošlost je pokazala da u ovoj zemlji ima onoliko državnog nasilja i onoliko nekakvih heroja, kapetana, komandanata i slično, koliko to treba vladajućoj garnituri. Kad ne treba, onda ih ukinu, a kada treba - onda se restauriraju. To je jasan pokazatelj do čega je dovela vlada Vojislava Koštunice i njegovih satelita", rekao je Čanak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Komentarišući intervju sa navodnim pripadnikom JSO u beogradskom dnevniku "Kurir", Čanak je rekao da je hvalisanje tog čoveka ubistvima moguće samo u društvu razorenog sistema vrednosti. Ocenjujući i da Srbija "ne klizi, već se obrušava u izolaciju" zbog poteza svog rukovodstva, Čanak je optužio Koštunicu da "nedvosmisleno radi" za Srpsku radikalnu stranku i njenog kandidata na predsedničkim izborima Tomislava Nikolića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.