Izvor: B92, 17.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak opet predsednik LSV-a

Novi Sad -- Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je, kao jedini kandidat, ponovo izabran na tu funkciju.

Za njega je glasalo 796 od 912 prisutnih delegata na stranačkom kongresu. Čanak je, obraćajući se učesnicima Kongresa, izjavio da Vojvodina u novom Ustavu Srbije mora da dobije punu autonomiju i politčki subjektivitet. Čanak je rekao da to podrazumeva zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i na izvorne prihode.

"Srbija mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati jasnu slika onoga što građani Vojvodine traže, a to je pet stvari. To su zakonodavna, izvršna i sudska vlast, u okviru svojih ingerencija i nadležnosti, i pravo na imovinu i na izvorne prihode. To mora biti zapisano u najvišem pravnom aktu države. Nije bitno kako će se to zvati, bitna je sadržina, a podela Vojvodine po bilo kom osnovu je pogubna za Vojvodinu za koju se LSV zalaže", rekao je Čanak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.