Čanak o gasu: Imam dokaze o mafiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak o gasu: Imam dokaze o mafiji

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanik u republičkom parlamentu Nenad Čanak izjavio je danas da ima dokaze o gasnoj mafiji koje će predati ministru unutrašnjih poslova, a da će novinarima u ponedeljak "dati papire od kojih će biti užasnuti".

"Idem sada do ministra unutrašnjih poslova, pokušaću da zatražim hitan sastanak s njim i da od njega zatražim hitnu intervenciju", rekao je Čanak novinarima posle sednice skupštinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Odbora za industriju, kojoj je prisustovovao minsitar za rudarstvo i energetiku Petar Škundrić na poziv poslanika zbog povećanja cene gasa za 60 odsto.

Kakav vrh ledenog brega!

Čanak je kazao da je tokom dana imao i sastanke sa drugim državnim funkcionerima, ali nije želeo da otkrije s kojim, rekavši da su ti sastanci otvorili potpuno nova pitanja.

"Tek sada smo došli u poziciju da shvatimo na kakav smo vrh ledenog brega u stvari naišli i ovo moramo da završimo. Meni nije poenta da se obori vlada, već kriminal i korupcija, da se ljudima pomogne da prežive zimu i da se cena gasa ne digne za 60 odsto", rekao je Čanak.

U ponedljak pred novinarima - papiri užasa

On je naglasio da ne može sve da otkrije novinarima, da će to učiniti u ponedeljak, kada će im "dati papire od kojić će biti užasnuti", ukoliko se ne shvati sva ozbiljnost situacije.

"Ono što smo zatekli je neverovatno. To je čitava struktura koja je posledica nefunkcionisanja države, bolest siromaštva i prljavih ruku", rekao je Čanak.

Čanak je juče najavio da LSV više neće podržavati vladu ukoliko ne objasni razloge za poskupljenje cene gasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.