Izvor: Blic, 24.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak formira poslanički klub

Čanak formira poslanički klub

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za 'Blic' da će ova stranka, nakon konstituisanja republičkog parlamenta, formirati samostalni poslanički klub kako bi u skladu sa skupštinskom procedurom dobila više vremena u skupštinskim raspravama.

On je istakao da to ne znači da će LSV prekinuti saradnju sa koalicijom Čedomira Jovanovića, već - naprotiv.

- Ideja o formiranju poslaničkog kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << LSV postoji od pre izbora. U pitanju je čisto praktična stvar da bismo dobili više prostora za profilisanje stranke, dok sa koalicijom Čede Jovanovića nameravamo da trajno nastavimo saradnju - rekao je on.

Čanak kaže da će o raspodeli poslaničkih mesta, u okviru koje bi LSV-u trebalo da pripadne pet mandata, biti odlučeno na osnovu zadobijenih glasova, a jedan mandat će pripasti ženi.

M. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.