Izvor: B92, 13.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Zašto opstaje Vlada

Novi Sad -- Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da sadašnja Vlada Srbije opstaje zbog Kosova.

Čanak ocenjuje da je koncept "više od autonomije, manje od nezavisnosti" zapravo maska za predaju Kosova, koju treba da obavi Koštuničina vlada. "Zato se niko ne otima da ozbiljno ruši Vladu jer bi onda neko drugi morao da nastavi tamo gde je ova vlada stala, a time bi u amanet dobio operacionalizaciju najprljavijih poslova", rekao je Čanak za "Dnevnik".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Srbija će krenuti napred kada prestane da se vraća na isti model uređenja, odnosno centralizam, nacionalizam, garantovan autoritet Srpske akademije nauka i umetnosti i Srpske pravoslavne crkve i konstruktivnost opozicije, a ostali ne smeju da postoje. Sve dok to bude koncept Srbije, ona će u okolini izazivati rezervisanost, a međunarodna zajednica će gledati da je što više zaobilazi", rekao je Čanak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.