Izvor: B92, 11.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Uskratićemo poverenje Vladi ako nastavi da nas vara

Novi Sad -- Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će njegova stranka uskratiti poverenje Vladi Srbije ukoliko ova ne prestane da "vara Vojvodinu". "Dokle ćemo da budemo nemi dodavači većine u Parlamentu i da se plašimo eventualnih izbora, jer onda više nećemo imati političkog uticaja. Nije sve u političkom uticaju, nešto je i u principima", rekao je Čanak. Povodom imenovanja Pavla Vučkovića za novog vršioca dužnosti generalnog direktora "Naftne industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije", Čanak je rekao da Vojvođani nisu konsultovani oko tog imenovanja. "Nadam se da će to biti poslednji put da tako iz Beograda neko biva imenovan i smenjivan", rekao je Čanak.

Potpredsednik Vlade i lider Saveza vojvođanskih Madjara Jožef Kasa ocenio je da je Vučković "privremeno rešenje" za funkciju u NIS i dodao da će do 1. septembra biti raspisan konkurs za generalnog direktora. "Premijeru Srbije Zoranu Živkoviću stavio sam primedbu na to što je Vlada obišla Vojvodinu u vezi s tim pitanjem. Mislim da presudan uticaj na naftnu industriju u Srbiji moraju imati Vojvođani", rekao je Kasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.