Čanak: Razgovarati, da se ne bi pregovaralo sa Vojvodinom (FOTO)

Izvor: S media, 08.Dec.2012, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Razgovarati, da se ne bi pregovaralo sa Vojvodinom (FOTO)

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da sa Vojvodinom mora da se razgovara da se ne bi pregovaralo.

"Tražimo da se sa Vojvodinom razgovara da se ne bi pregovaralo. I sve ovo više ne molimo nego zahtevamo", poručio je Čanak na devetom redovnom izbornom Kongresu stranke, koji se održava pod motom "Prvo, Vojvodina. Novi početak".

Nenad Čanak danas je ponovo izabran za predsednika stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Čanak je bio jedini kandidat za tu stranačku funkciju, a od ukupno 1.009 delegata na Kongresu LSV u Novom Sadu za njegov reizbor glasalo je njih 906, 79 je bilo protiv, dok su 24 glasačka listića bila nevažeća.

Delegati su jednoglasno usvojili Čankov izveštaj o radu.

"Pošto su Vojvodini oduzeta prava, onda moramo da se borimo. Moramo da živimo za Vojvodinu, za svoja ubedjenja, za državu Srbiju. Nama ne treba druga država, već drugačija Srbija", kazao je Čanak.



On je poručio da se mora zaštititi "vojvodjanska civilizacija" i njene tekovine: višejezičnost, nacionalna i verska tolerancija, vladavina prava i najoštrije kažnjavanje širenja mržnje i netrpeljivosti.

"Tražimo da Vojvodina bude obeštećena za sve za šta je oštećena, tražimo zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast", rekao je Čanak.

Čanak je ocenio da svi problem danas u Vojvodini proističu iz činjenice da se Srbija nikada nije suočila sa ratnom i zločinačkom politikom iz devedesetih prošlog veka.

"Pravi i konačni cilj ovde je ukidanje parlamentarizma u Srbiji, poništavanje ljudskih prava i sloboda, hapšenja, ubistva i diktatura. Ali, ako neko misli da se nećemo braniti, ljuto se vara", poručio je Čanak.

Prema njegovim rečima, sve fašističke diktature imaju kult smrti, kult oslobadjanja i razne druge kultove koji služe tome da se niko ne bi setio da pita za svoja osnovna prava.

On je rekao da je u toku falsifikovanje istorije, pa tako i priče o "oslobodjenju" Novog Sada 9. novembra 1918. godine.

"Do dana današnjeg imamo tu priču o tome kako su nas oslobodili, što koriste kao izgovor za pljačku Vojvodine. Vojvodina nije nikom ništa dužna!", poručio je Čanak. Dodao je da je Vojvodina jedina istorijski definisana pokrajina koja je ušla u sastav zajedničke države sa svojom teritorijom, organima vlasti, industrijom, i bez svega toga je ostala.

"Borba protiv izmišljenog vojvodjanskog separatizma je zapravo dimna bomba za prikrivanje stvarnih problema u zemlji", ocenio je Čanak.

On je izrazio čudjenje što niko iz Beograda nije uhapšen u navodnoj borbi protiv kriminala i korupcije, već je najviše hapšenja bilo u Vojvodini.

(Agencije, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Razgovarati, da se ne bi pregovaralo

Izvor: Beta, 08.Dec.2012

NOVI SAD, 8. decembra 2012. (Beta) - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u subotu da sa Vojvodinom mora da se razgovara da se ne bi pregovaralo..."Tražimo da se sa V.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.