Čanak: LSV najdosledniji borac protiv fašizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: LSV najdosledniji borac protiv fašizma

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak istakao je danas da je na ulicama Novog Sada definitivno pokazano i dokazano da je LSV najdosledniji i najprincipijelniji borac protiv fašizma, neonacizma i svih ekstremizama i mržnji u Novom Sadu i Vojvodini.

"To laskavo priznanje lično su nam uručili pripadnici najrazličitijih grupacija društvenog taloga i fašističkog ološa gazeći pred vratima naše Lige našu, ligašku, zastavu", naveo je Čanak, komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to što su juče, kako su preneli mediji, aktivisti SNP "Naši", pokreta "Obraz" i pripadnici zabranjenog "Nacionalnog stroja", gazili zastavu LSV-a ispred prostorija te stranke u Novom Sadu.

U saopštenju LSV-a se navodi: "Nisu otišli negde drugde. Nisu zakucali ni na jedna druga vrata jer dobro znaju da je LSV prava adresa gde će naći one koji će im se sigurno uvek suprotstaviti i sigurno ih zaustaviti u njihovim monstruoznim naumima".

"Gazili su našu zastavu i time pokazali šta najviše mrze i čega se najviše boje.

"Ali nikada naš barjak ne mogu oblatiti njihove batinaške čizme. On se može uprljati samo ako sami odustanemo od svojih uverenja, odustanemo od borbe i odustanemo od Vojvodine", istakao je Čanak.

"A to se ne može desiti. Dići ćemo visoko svoju zastavu i pod nju pozvati sve koji su privrženi miru, toleranciji i razumevanju prema različitostima. I pobedićemo", poručio je lider LSV, koji je saopštenje završio rečima: "Smrt fašizmu!"

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.