Izvor: B92, 08.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Inicijativa za ukidanje autonomije neustavna, zato zabraniti SRS

Subotica -- Lider Lige Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je inicijativa za ukidanje autonomije Vojvodine protivustavna i da bi Srpsku radikalnu stranku, zbog tog stava, trebalo "odmah zabraniti". Čanak je, u intervjuu za vikend izdanje dnevnika "Mađar So" rekao da ne bi bio iznenađen ukoliko bi "Beograd raspustio vojvođanski Parlament" i raspisao nove izbore, ali i da takva eventualna odluka "Vojvođane neće zateći nespremne". "Istog momenta ćemo internacionalizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << status Vojvodine. Pod upitnik je stavljen status punopravnog člana Saveza evropskih regija i Evropa to ne sme sebi da dozvoli. Nećemo se obratiti samo toj organizaciji, već i Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici", rekao je Čanak.

Govoreći o udruživanju demokratskih snaga kao alternativi radikalizaciji Srbije, Čanak je rekao kako bi protiv fašizma jedinstveno trebalo da nastupi čitava zemlja, jer "to nije partijsko, već političko pitanje državnog ranga". "Država koja je ravnodušna prema ekstremnim, šovinističkim ispadima, nije demokratska, već fašistička. Ne treba neka posebna mudrost da bi se izvukao takav zaključak. U Vojvodini ćemo raditi na stvaranju široke platforme koja će se snažno boriti protiv fašističkih pojava", rekao je Čanak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.