Čalma se priključuje na vodovod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čalma se priključuje na vodovod

Redovna isporuka higijenski ispravne vode za piće od sada će meštanima Čalme poboljšati kvalitet života. Problem nedovoljnih količina vode koji su dobijali iz lokalnog izvorišta konačno će biti rešen povezivanjem ovog mesta na javni sistem vodosnabdevanja. Vrednost investicije je 15,7 miliona dinara.

Porodica Kekić iz Čalme raduje se vodi iz gradskog vodovoda, jer kako kažu do sada najčešće u letnjim sezonama su imali problema sa pritiskom i nedovoljnom količinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vode koja stiže do njih. U ovo vreme pritisak je solidan, ali kad krene zalivanje bašte, onda se jave i prvi problemi.

Čalma je 1970. dobila izvorište sa crpnom stanicom, a potom su povremeno rađene rekonstrukcije. Ipak raspoloživi kapaciteti bunara su bili nedovoljni, a nova mreža će to popraviti

Na trasi dugoj nešto preko sedam kilometara je položen polietilenski cevovod prečnika 125mm. Izgrađena je distributivna mreža od crpne stanice Manđelos do Čalme. Voda se doprema iz postrojenja za preradu vode i redovno se kontroliše.

Sredstva za ove radove obezbeđena su preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od 10,2 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije je 15,7 miliona dinara. Ostatak novca obezbedio je sremskomitrovački Vodovod iz sopstvenih sredstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.