CRTA: Do 19 časova glasalo 38,86 odsto građana

Izvor: Danas, 04.Maj.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRTA: Do 19 časova glasalo 38,86 odsto građana

Beograd - Do 19 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 38,86 odsto (7.629) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Da podsetimo, 24. aprila u 19 časova je bila 53,1 odsto.

Najveća izlaznost do 19 časova zabeležena je u na biračkom mestu 24 u Kladovu - 66,77 %, zatim na biračkom mestu 57 u Jagodini – 62,02% dok je najmanje birača >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << izašlo na ponovljeno glasanje na biračkom mestu 16 u opštini Pantelej u Nišu - 25,48%.

Na osnovu informacija koje smo dobili od naših posmatrača, na biračkom mestu Pantelej 13 u Nišu jedan glasač je prijavio biračkom odboru da je bio nagovaran, neposredo pre ulaska na biračko mesto, da glasa sa jednu stranku.

Sva biračka mesta na kojima se danas ponavljaju izbori za narodne poslanike Narodne skupštine, otvorena su na vreme u 7.00 časova i glasanje će trajati do 20.00 časova. Ponovno glasanje održava se na 15 biračkih mesta, saopštila je Republička izbodna komisija.

Na teritoriji grada Beograda, glasa se na biračkom mestu broj 22, na teritoriji opštine Novi Beograd i na biračkom mestu broj 48, na teritoriji opštine Palilula. Glasa se na biračkom mestu broj 9, na teritoriji opštine Bačka Topola i na biračkom mestu broj 5, na teritoriji opštine Sremski Karlovci; na biračkom mestu broj 29, na teritoriji grada Jagodine; na biračkom mestu broj 57, na teritoriji grada Jagodine; na biračkom mestu broj 24, na teritoriji opštine Kladovo; na biračkom mestu broj 86 i na teritoriji grada Užica; na biračkom mestu broj 4.

Na teritoriji grada Niša glasa se i opštini Medijana, na biračkom mestu broj 28, na teritoriji gradske opštine Palilula, na biračkom mestu broj 13 i u opštini Pantelej na biračkim mestima broj 16 i 23. U Vranju se glasa na biračkim mestima broj 24 i 65.

Izbori na 15 biračkih mesta se odvijaju u potpunom redu i bez uočenih nepravilnosti, navvodi RIK.

Otvaranje 15 biračkih mesta na kojima se ponavlja glasanje na parlamentarnim izborima proteklo je u skladu sa propisanim procedurama, saopštila je i CRTA posmatračka misija Građani na straži. Na ovih 15 biračkih mesta pravo glasa ima ukupno 19.631 građanin.

Posmatrači, koji su raspoređeni na svih 15 biračkih mesta, javljaju da je na svim biračkim mestima glasačka kutija bila prazna pre nego što je zapečaćena kao i da je kontrolni listić ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja. Sva biračka mesta su organizovana u skladu sa propisanim procedurama. Na otvaranju svih biračkih mesta bili su prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, saopštila je CRTA.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.