CPC traži da se o tužbi Srbije izjasni predsednik Vujanović

Izvor: Blic, 05.Nov.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CPC traži da se o tužbi Srbije izjasni predsednik Vujanović

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) zatrazila je danas od predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića da se "oficijelno" izjasni o tužbi Srpske pravoslvne crkve (SPC) i Srbije protiv Crne Gore, zbog svojinskog spora o crkvenoj imovini u Crnoj Gori.

Prema saopštenju CPC, Vujanović treba da o tome iznese sopstveni stav, jer je pomenuta tužba, kako je ocenjeno, "atak na državni suverenitet" Crne Gore.

Crnogorska pravoslavna crkva je, takođe, saopštila da je tužba protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Crne Gore

Evropskom sudu za ljudska prava "dokaz da SPC i Srbija ne priznaju državu Crnu Goru, CPC, ni crnogorsku naciju, niti njihov suverenitet''.

"Dalekosezne posljedice ovih postupaka Srbije i SPC su potčinjavanje Crne Gore srpskoj državi", ocenila je Crnogorska pravoslavna crkva.

Povezane vesti: Vlada Crne Gore: Srbija se meša u naše unutrašnje stvari Vujanović: Dobri odnosi sa Srbijom, uprkos različitostima Vujanović prošetao Knez Mihailovom Policija zabranila crkvama bogosluženje u hramu kod Cetinja Advokati otkazali punomoćje parohu Smiljiću

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović da se izjasni o tužbi SPC

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2011

Crnogorska pravoslavna crkva zatrazila je od predsednika Filipa Vujanovića da se izjasni o tužbi SPC i Srbije protiv Crne Gore. Tužba se odnosi na svojinski spor o crkvenoj imovini u Crnoj Gori. Prema saopštenju CPC, Vujanović treba da o tome iznese sopstveni stav, jer je pomenuta tužba,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

CPC traži da se o tužbi Srbije izjasni Vujanović

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2011

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) zatrazila je danas od predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića da se "oficijelno" izjasni o tužbi Srpske pravoslvne crkve (SPC) i Srbije protiv Crne Gore, zbog svojinskog spora o crkvenoj imovini u Crnoj Gori...Prema saopštenju CPC, Vujanović treba da o tome iznese...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.