ĆOKI IMAO GAZDU

Izvor: Kurir, 25.Sep.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĆOKI IMAO GAZDU

BEOGRAD - Zavera. Famozni Ćoki, bivši funkcioner Vlade koga „zemunac“ Miloš Simović u svojoj izjavi navodi kao naručioca atentata na premijera Zorana Đinđića, imao je sebi nadređenog političara! Simović je obojicu političara imenovao kao osobe koje su od vođa „zemunskog klana“ Milorada Ulemeka Legije i Dušana Spasojevića tražili da se premijer ubije.

BEOGRAD - Zavera.

Famozni Ćoki, bivši funkcioner Vlade koga „zemunac“ Miloš Simović u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjavi navodi kao naručioca atentata na premijera Zorana Đinđića, imao je sebi nadređenog političara! Simović je obojicu političara imenovao kao osobe koje su od vođa „zemunskog klana“ Milorada Ulemeka Legije i Dušana Spasojevića tražili da se premijer ubije.

Prema saznanjima do kojih su došli beogradski mediji, Miloš Simović je navodno izjavio da, čak i da je Dušan Spasojević živ, ne bi mogao da kaže ništa više o političkoj pozadini ubistva premijera Đinđića od onog što je njemu poznato.

„Miloš Simović kaže da zna sve o Spasojevićevim kontaktima s jednim od naručilaca, kao i njegovim dijalozima sa ostalima umešanim u atentat. Spreman je da svedoči i da se suoči sa bilo kojim svedokom ili optuženim, a za uzvrat zahteva smanjenje kazne njegovom starijem bratu Aleksandru, tvrdeći da su obojici poznate iste činjenice. Mogućnost takve nagodbe, međutim, ne postoji“, navodi Politika.

Očekuje se da bi Miloš Simović već u oktobru mogao da iznese svoja saznanja u ponovljenom postupku za ubistvo premijera, kada će se suočiti sa svedokom saradnikom Dejanom Milenkovićem Bagzijem. Podsetimo, upravo je Bagzi bio prvi koji je doveo u vezu pojedine političare sa planom za ubistvo premijera, pre svih Nebojšu Čovića i Vojislava Šešelja.

Ništa od statusa zaštićenog svedoka

Kako sada stvari stoje, male su šanse da će Miloš Simović dobiti status svedoka saradnika. Prepreka za to je okolnost da je dobio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora u postupku za zločine „zemunskog klana“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.