ČAS DEMOKRATIJE SRS, DSS I SPS

Izvor: Kurir, 05.Jun.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAS DEMOKRATIJE SRS, DSS I SPS

BEOGRAD - Studenti Beogradskog univerziteta koji su ujedno članovi i simpatizeri SRS, DSS, NS i SPS održali su juče ispred Skupštine grada performans pod nazivom “Čas demokratije”. Ovom akcijom omladina pomenutih stranaka izrazila je protest i negodovanje zbog “nepoštovanja izborne volje Beograđana” i zakazivanja konstitutivne sednice Skupštine grada za 14. jul.

Glavna uloga nastavnice u ovoj svojevrsnoj predstavi pripala je studentkinji Fakulteta bezbednosti Branislavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Marinković iz SRS, koja je s pokazivačem u ruci objašnjavala studentima, svojim kolegama, šta zapravo znači demokratija. Na pitanje “nastavnice” da li je kolega Đilas tu, studenti su uglas povikali da je “on u fiskulturnoj sali, pravi mostove”.

- A kolega Alimpić? Ni on nije tu?! Dakle, opet prave zaobilaznice oko fakulteta - prokomentarisala je Marinkovićeva, što je izazvalo aplauz okupljenih građana.

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić najavio je da će i narednih dana biti protesta, različitih akcija i performansa u organizaciji koalicije koja je potpisala sporazum na nivou Beograda, kako bi se izvršio pritisak i konstitutivna sednica Skupštine grada što hitnije zakazala. On nije isključio ni masovnije manifestacije, ali nije mogao tačno da kaže kada, gde i u kojoj formi bi one mogle biti organizovane.

- Nastavićemo mirne i demokratske proteste, a o njihovom toku dogovaraćemo se sa koalicionim partnerima - istakao je Vučić i naglasio da su ovu manifestaciju organizovali mladi članovi njihovih stranaka, a da oni samo prisustvuju času. Pored Vučića, koji je kandidat za budućeg gradonačelnika Beograda, “času demokratije” prisustvovali su i Andrija Mladenović, Aleksandar Antić, Dubravka Filipovski i dvadesetak simpatizera, uglavnom SRS.

“Čas demokratije” završen je konstatacijom da će oni koji nisu bili prisutni, a koji su, prema rečima Raša Vučića iz SRS, javno pozvani na njega, danas imati priliku da se iskupe na “Popravnom času demokratije”, koji su mladi aktivisti stranaka potpisnica koalicionog sporazuma najavili za 14 časova.

- Poručite kolegi Tadiću, koji je danas bio odsutan, da po Bolonjskoj deklaraciji ima pravo na tri minusa, ali da nije dobro propuštati časove demokratije - rekla je “nastavnica” iz SRS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.