Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CARINSKA UNIJA I INTELEKTUALNA SVOJINA Srbija otvorila još dva pregovaračka poglavlja

Na Međuvladnoj konferenciji u Luksemburgu, Srbija je otvorila poglavlje 29 o carinskoj uniji i 7 o intelektualnoj svojini.

U pregovorima sa Evropskom unijom, Srbija je otvorila još dva poglavlja - poglavlje 7, koje se odnosi na prava intelektualne svojine, i 29 - o carinskoj uniji.

Pregovori u okviru poglavlja 29 doprineće usklađivanju carinskih propisa Srbije i EU i dovesti do ukidanja carina za robu iz EU u trenutku kada Srbija uđe u članstvo Unije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Kada je reč o usklađivanju prava u oblasti intelektualne svojine očekuje se uspostavljanje veće pravne sigurnosti kada su u pitanju autorska prava, brendiranje robe, zaštita potrošča, borba protiv piraterije.

Sa dva novootvorena poglavlja Srbija će u pregovorima o članstvu u EU od imati 10 otvorenih poglavlja od kojih su dva već privremeno i zatvorena.

Ministraka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksomović predvodi delegaciju Srbije na Međuvladnoj konferenciji u Luksemburgu. U delegaciji su i šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević i direktorka Kancelarije za pridruživanje Ksenija Milenković. Ministarka Jadranka Joksimović rekla je za RTS uoči međuvladine konferencije da otvaranje poglavlja znači da su otvorena vrata za Srbiju. Navela je da želi da građani razumeju da put ka EU nije cilj sam po sebi već deo razvojne agende Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbija otvorila još dva pregovaračka poglavlja

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2017

Na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu, Srbija je otvorila poglavlje 29 o carinskoj uniji i 7 o intelektualnoj svojini...Pregovori u okviru poglavlja 29 doprineće usklađivanju carinskih propisa Srbije i EU i dovesti do ukidanja carina za robu iz EU u trenutku kada Srbija uđe u članstvo Unije...Kada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.