Izvor: Blic, 29.Jul.2023, 13:16

"CARINA" NA ĆIRILICU Knjige na srpskom nepoželjne u Hrvatskoj, rampa stavljena na BUKVARE, pretili kaznom od 1.000 evra

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević ispričao je danas, gostujući na RTS, da je ćirilične bukvare za srpsku decu, koja žive u Hrvatskoj, neobično teško uneti na teritoriju te države. On je otkrio da njegovoj delegaciji nije bilo omogućeno da unese 300 bukvara, i to pod pretnjom da će morati da plate kaznu u iznosu od 1.000 evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

„Carina na ćirilicu“: Jutarnji list o problemima srpskog ministra s bukvarima na granici s Hrvatskom

Izvor: Danas, 29.Jul.2023

Srpski ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera za dijasporu, Đorđe Milićević, izjavio je u programu Radiotelevizije Srbije da ćirilične bukvare za srpsku decu koja žive u Hrvatskoj nisu mogli da unesu u Hrvatsku, prenosi Jutarnji.hr.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.