Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butiljone zabrinut zbog Kosova

Brisel -- O budućnosti SCG treba da odluče Srbi i Crnogorci, kaže budući komesar EU za pravosuđe.

Roko Butiljone kaže da je demokratska i napredna Srbija u interesu Balkana i cele Evrope i da se zbog toga moraju biti podržane sve korisne demokratsko-političke inicijative.

On smatra da će jedan od njegovih važnih zadataka na mestu komesara EU za pravosudje biti integracija zemalja Balkana u EU, naglasivši pri tom da Brisel želi da doprinese tome da dugoročno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve zemlje Balkana budu integrisane u EU.

Butiljone je izrazio zabrinutost zbog situacije na Kosovu. "Naši vojnici tamo ne mogu ostati beskonačno. Privreda Kosova i dalje je paralisana, a administracija ne funkcioniše baš kako treba. Mnogo toga još nije onako kako bi trebalo da bude pa je zbog toga neizbežan dalji angažman na Kosovu", izjavio je Butiljone za agenciju APA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.