Izvor: B92, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bušković: Režiser nije Mijović

Podgorica -- Radomir Bušković, akter "filmske afere", tvrdi da Vasilije Mijović nije režirao tajno snimljen film o pokušaju kupovine glasova.

Mijović i aktivisti Demokratske partije socijalista Ivan Ivanović i Ranko Vučinić, iz Golubovaca, u osmominutnom filmu, tajno snimljenom u Buškovićevoj kući, objavljen 23. marta, ubeđuju ga da glasa za nezavisnost ili da ne izađe na referendum, a da će mu, zauzvrat, Vlada Crne Gore platiti račun za struju od 1.580 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Vaso tu nije nikakav učesnik, nije reč progovorio, da jeste, rekao bih. On nije ni luk jeo, ni luk mirisao, da jeste ne bih ga branio. Ne bih nikog, samo je istina važna. Ovi iz Vlade kažu da je bila nameštaljka, a sve je bilo onako kao na filmu", rekao je Bušković za podgoričke Vijesti. "Istina je da su me vrbovali Vučinić i Ivanović. Sve je bilo kako je snimljeno. Oni znaju taj scenario, a hteli su mene da okrive. Ja ne znam ko je, ni kada je postavio kameru u moju kuću i ko ju je kasnije sklonio. Oni su rekli da Vlada stoji iza njih, kada iza njih stoji Vlada, nek se oni tamo vide oko te kamere", rekao je Bušković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.