Izvor: B92, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Busek: Kosovo nije "srpski Jerusalim"

Priština -- Koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope poručio je Srbima da odustanu od ideje da je Kosovo srpski Jerusalim.

Prema pisanjima kosovskih medija koja prenosi Makfaks, Erhard Busek je rekao da mnogi srpski političari tvrde da Albanci žele da unište Srbiju. "Mislim da je takvo mišlenje preuveličano. Za vreme zvaničnih susreta tvrde da je Kosovo neotuđiv deo Srbije, a posle, kada pijemo kafu, pitaju kako da ga se oslobode", tvrdi Busek.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenose kosovski mediji, Busek je izrazio čudenje povodom izjave predsednika Vlade Srbije Voislava Koštunice, koji je rekao da je bojkot kosovskih Srba na parlamentarnim izborima na Kosovu bila pobeda Srbije. "Ne vidim koje prednosti imaju građani što nisu učestvovali na izborima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, albanski lideri traže samo nezavisnost, a postoji nekoliko varijanti za konačan status Kosova. "Mislm da integracija Kosova u Srbiju nije realna i predložio bih srpskoj strani da se odreknu ideje kako je Kosovo 'srpski Jerusalim", rekao je Busek.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.