Burkhard: Napredak Srbije u inkluziji Roma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burkhard: Napredak Srbije u inkluziji Roma

Šef Misije OEBS u Srbiji Peter Burkhard ocenio je danas u Beogradu da je Srbija pooslednjih meseci ostvarila "očigledan" napredak u procesu socijalne inkluzije Roma, naročito u zapošljavanju i stambenom zbrinjavanju.

"Zahvaljujući naporima svih ministarstava koja učestvuju u implementaciji projekta inkluzije Roma, ostvareni su konkretni rezultati... Srbiju i dalje čekaju veliki izazovi, naročito ako se zna da će 2015. godine ona predsedavati organizacijom OEBS", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Burkhard na sastanku Upravnog odbora projekta "Ovde smo zajedno-Evropska podrška za inkluziju Roma".

Direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović kazala je da je taj projekat nastao radi jačanja saradnje na lokalnom nivou u cilju poboljšanja položaja Roma.

"Pored unapređenja saradnje na nivou 20 lokalnih samouprava, uspostavljena je i dobra koordinacija saradnje na nacionalnom nivou.

Iskustvo stečeno u realizaciji projekta inkluzije Roma doprineće i boljoj realizaciji budućih aktivnosti", ocenila je Paunović.

Projekat "Ovde smo zajednoâ€"Evropska podrška za inkluziju Roma" je dvogodišnja inicijativa koju sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji u koordinaciji s Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i uz finansijsku podršku EU.

Cilj inicijative je da pruži podršku institucijama Srbije u poboljšanju položaja Roma u pristupu osnovnim pravima, građanskom učešću, tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i stvaranju održivih radnih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija napredovala u inkluziji Roma

Izvor: RTS, 17.Okt.2014

Šef Misije OEBS u Srbiji Peter Burkhard ocenio je da je Srbija poslednjih meseci ostvarila "očigledan" napredak u procesu socijalne inkluzije Roma, naročito u zapošljavanju i stambenom zbrinjavanju...Burkhard je rekao da je zahvaljujući naporima svih ministarstava koja učestvuju u implementaciji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.