Izvor: B92, 03.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bunjik: SVM ne želi saradnju sa SRS

Subotica -- Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Zoltan Bunjik izjavio je da njegova stranka ne želi saradnju sa SRS-om.

Bunjik je odbacio navode lidera Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Šandora Pala da pojedini funkcioneri SVM zagovaraju saradnju sa SRS i rekao da je takva saradnja moguća jedino u pojedinim opštinama i to između odbornika u lokalnim samoupravama.

Zoltan Bunjik je kazao da stranačkih kontakata između SVM i SRS nema iz "sasvim očiglednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga". "Devedesete godine su prepreka za tu saradnju i ni SVM ni Mađari u Vojvodini ne mogu da prihvate saradnju sa strankom koja se nije dovoljno promenila niti se ogradila od one politike koja je Mađarima donela mnogo zla u protekloj deceniji", rekao je Bunjik agenciji Beta.

On je dodao da su radikali učestvovali u prinudnim iseljavanjima Mađara iz Vojvodine, a tada su i pojedini funkcioneri SRS Mađarima iz Novog Sada nudili sendviče "da imaju šta da jedu na putu do Mađarske".

Lider Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Andraš Agošton rekao je agenciji Beta da o saradnji sa SRS njegova stranka može da se izjasni tek onda kada vidi kakav je rezultat do kojeg su u saradnji došli DZVM i radikali. "Što se tiče našeg odnosa prema radikalima i prema svim ostalim srpskim strankama, sve zavisi od toga da li će oni prihvatiti naš model personalne autonomije za vojvođanske Mađare", naveo je Agošton.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.