Izvor: B92, 17.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulevar Avnoja - Ulica Z. Đinđića?

Beograd -- Sutra počinje prikupljanje potpisa za inicijativu da Bulevar Avnoja u Beogradu promeni naziv u Ulicu Zorana Đinđića.

Kako je najavio predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Dragan Đilas, inicijativu će prvi potpisati Ružica Đinđić i Boris Tadić, čime će početi obeležavanje godišnjice demonstracija iz 1996/97. Bulevar Avnoja važi za jednu od najmodernijih i funkcionalnijih ulica na Novom Beogradu.

Dragan Đilas kaže da nije slučajno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega je baš ta ulica izabrana da nosi naziv ubijenog premijera Srbije.

"To je moderna ulica koja povezuje Beogradsku arenu i Studentski grad i u čijoj je blizini dugo živeo i Đinđić i koja na najbolji način oslikava modernost i sposobnost Zorana Đinđića", kaže Đilas.

Gradski odbor DS-a, kao autor akcije, kako tvrdi Đilas, vodio je računa da okupljanje povodom godišnjice početka protesta ne bude partijski skup jer ti protesti nisu vlasništvo ni jedne stranke, već svih građana koji su učestvovali u tromesečnim demonstracijama.

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović kaže da građani Beograda i Srbije ne smeju da zaborave kako su se prema njima odnosili predstavnici Miloševićevog režima.

"Mi smo voljni da svima dostavimo snimke o tome šta su sve radili članovi Miloševićevog režima, kako su tukli građane i lagali, zbog čega demokrate nikada s njima, tj. sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, neće da imaju ništa", kaže on.

Obeležavanje 10. godišnjice demonstracija trajaće tri meseca, a različite akcije podsetiće građane na taj period.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.