Izvor: B92, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović: Krivi društveni odnosi

Beograd -- Šef BIA Rade Bulatovic kaže da Ratko Mladić nije uhapšen zbog opštih društvenih prilika u zemlji.

Uz ocenu da je BIA radila profesinalno, Bulatović nije želeo da precizira koje su ga konkretno prilike sprelile da uhapsi Mladića.

Šefovi tajnih službi vojske i policije, Svetko Kovać i Rade Bulatovic bili su spremni da govore o reformi tajnih službi, ali na teorijskom nivou. Na međunardnom skupu posvećenom tom problemu iznenadilo ih je novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o njihovoj orgovronost zbog prekida pregovora sa EU.

"Kada je u pitanju to kako se osećam - osećam se loše kao i svi naši građani. Kada je u pitanju odgovornost, mislim da je saradnja sa Haškim tribunalom stvar države, koja sa svim svojim kapacitetima mora da pruži doprinos saradnji sa Hagom, i da ne može ni jedna služba ili pojednac to sam da reši", rekao je SVetko Kovač.

Moderator skupa, poslanik DSS Đorđe Mamula, smatrao je da novinarska pitanja nisu umesna. "Nemojte da ovo pretvaramo u konferenciju za štampu. Tema je reforma bezbednosno-obaveštajnih službi. Dakle, stručna rasprava."

Šef BIA Rade Bulatovič na to je replicirao. "Slažem se, mislim da time rasprava gubi smisao. Delom, naravno da se osećamo, kao i svi, kada je u pitanju opšti problem. Kada je u pitanju sama služba, problem nije rešen jednim delom i zbog onoga o čemu mi danas razgovaramo. A drugim delom - nešto što je društvo, ukupni društveni odnosi."

Novinari ni nakon skupa nisu od šefa BIA nisu dobili pojašnjenja koje su ga to društvene prilike sprečile da uhapsi Mladića. "Sve je rečeno", kratko je rekao Bulatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.