Izvor: B92, 09.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukejlović novi mandatar u RS

Banja Luka -- Mandatar za sastav nove Vlade RS je Pero Bukejlović iz Srpske demokratske stranke, saopštio je predsednik RS, Dragan Čavić.

Čavić je novinarima rekao da mandatar ima obezbeđenu podršku skupštinske većine, dok je Bukejlović najavio da će narednih dana početi konsultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka u vezi sa sastavom nove Vlade Republike Srpske.

"U aktivnostima formiranja kabineta, želim razgovore sa svim parlamentarnim partijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa jasnim pozivom da temeljno razmotre svoje učešće u novoj vladi. Moj poziv je jasan i nedvosmislen. Duboko sam ubeđen da svaka od parlamentranih stranaka može konstruktivno doprineti rešavanju problema, koji su pred nama i da se u otvorenoj diskusiji može doći do mnogo boljih odgovora na sve izazove", rekao je Bukejlović.

Inale, Bukejlović je poznat javnosti po tome što je u vladi Mladena Ivanića bio ministar industrije i tehnologije. Novi mandatar ima ustavni rok od 40 dana da parlamentu Republike Srpske predloži sastav svog kabineta, a ukoliko dobije podršku većine u skupštini za sastav nove Vlade, biće to nakon 1998. godine prva vlada Republike Srpske na čijem će čelu biti predstavnik SDS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.