Budžetom niko zadovoljan, sutra razgovori sa predstavnicima Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžetom niko zadovoljan, sutra razgovori sa predstavnicima Vojvodine

BEOGRAD - Još nije izvesno da će Vlada Srbije sutra razmatrati Predlog budžeta za 2009. godinu, istakao je premijer Mirko Cvetković. Na predlog budžeta stiglo je mnogo primedbi pa Vladini odbori još nisu usaglasili budžetske stavke. Premijer je za sutra najavio i razgoovore sa predstavnicima Vojvodine, koji su, takođe izneli oštre zamerke na predlog budžeta.

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da kašnjenje donošenja budžeta nije posledica neslaganja koalicionih partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Vladi, već je uzrokovano "shvatanjem da pristup formiranju budžeta ovoga puta mora biti nešto drugačiji, s obzirom na očiglednu svetsku finansijsku krizu".

Cvetković je istakao da je Vladi važno da budžet, koji je i inače jedan od vodećih stubova ekonomske politike, bude restriktivan u datim okolnostima i da sadrži neophodne mere za prevazilaženje krize.

"Problem koncipiranja adekvatne ekonomske politike za 2009. godinu, u složenim okolnostima svetske krize, tražio je dodatno vreme i otuda je naš budžet u izvesnom zakašnjenju - kao što budžeti kasne i u nizu drugih zemalja, verovatno iz sličnih razloga", rekao je on.

Cvetković je dodao da, kada se ima budžetski "kolač" pred sobom, onda oko raspodele uvek ima nesuglasica, ali da Vlada Srbije, u tom smislu, nije doživela ništa posebno i neuobičajeno.

"Setite se da je poslednjih godina uvek bilo natezanja oko budžeta, ali se to do sada prevazilazilo bez velikih političkih potresa, pa mislim da će se i ovoga puta tako završiti", konstatovao je on.

Prema rečima Cvetkovića, sve procene Vlade ukazuju da će budžetska projekcija i planirana ekonomska politika biti održive iduće godine.

On je dodao da, pošto niko ne može tačno da predvidi šta će se u svetskoj ekonomiji dešavati 2009. godine, Vlada ima spremna dva scenarija: da se Srbija nađe u boljoj situaciji od one koja se, prema konzervativnom načinu procenjivanja, sada očekuje, ali i da ona bude nešto teža nego što se očekuje.

Cvetković je naglasio da je optimista i da se nada raspletu po prvom scenariju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Budžet sutra ili u petak

Izvor: B92, 03.Dec.2008

Beograd -- Vlada Srbije bi mogla da usvoji budžet za narednu godinu sutra ili u petak, najavio je potpredsednik vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić...Dinkić je izjavio večeras da je postignut dogovor da od 1. januara 2009. počne primena trgovinskog sporazum sa Evropskom unijom, a da usvajanje...

Nastavak na B92...

Cvetković: Budžet do 19. decembra

Izvor: EMportal, 03.Dec.2008

Mirko Cvetković, predsednik Vlade Srbije rekao je da još nije izvesno da će Vlada sutra razmatrati predlog budžeta za 2009. godinu.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.