Budžet tek na sednici Vlade

Izvor: B92, 15.Dec.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet tek na sednici Vlade

Beograd -- Danas ističe zakonski rok do kada Skupština treba da usvoji budžet za narednu godinu. Još neizvesno da li će se predlog budžeta naći na današnjoj sednici Vlade.

Kako nam je rečeno u Vladi Srbije, to će se znati tek tokom prepodneva. Premijer Cvetković, koji je ujedno i ministar finansija, nedavno je rekao da će Vlada obezbediti makroekonomsku stabilnost i da će predlog budžeta biti upućen parlamentu na vreme, u skladu sa ranije postignutim dogovorom sa MMF-om.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je rečeno u u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića deficit budžeta za nerdnu godinu biće smanjen sa ovogodišnjih 4,5 na 4,25 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), tako da bi trebalo da iznosi oko 140 milijardi dinara.

Kao i s budžetom, slična je situacija i sa merama koje Vlada treba da predloži radi smanjenja javnog juga zemlje. Dok zemlje evrozone uveliko rade na merama za izlazak iz krize, iz Vlade Srbije najavljuju da će sa svojim predlozima izaći tek posle nove godine.

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan ocenila je da je politička situacija u Srbiji stabilna i da ne veruje da će biti nestabilnosti oko budžeta.

"Nemamo nikakvo predviđanje ili osećanje da će iko destabilizovati Srbiju naročito ne na temu budžeta", rekla je Trivan za TV Avala.

Jelena Trivan je kazala da 24. decembra budžet ulazi u proceduru, da će biti preganjanja političkih stranaka ali da je to je normalan politički proces i da se ne očekuju nikakve spektakularne stvari.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.