Brnabićeva: Ovo jeste pokušaj Majdana

Izvor: B92, 24.Dec.2023, 22:25

Brnabićeva: "Ovo jeste pokušaj Majdana"

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se povodom nasilja u Beogradu.

Brnabić je rekla da je važno napomenuti da je predsednik Srbije u zgradi Predsedništva, na 80 metara od ovih nasilnika, dodaje da je najvažnije da će se sačuvati mir i obnoviti sve ono što su oni rušili večeras.

"Oni ruše narodnu imovinu i to će narodnim parama morati da se obnovi", rekla je Brnabić.

Kako kaže, pripadnici MUP-a su sačuvali mir, bili su suzdržani i imali su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instrukcije da ne reaguju kako niko ne bi bio povređen.

Brnabić je rekla da je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje nameru da se nasiljem menja izborna volja naroda. Dodaje da ovo jeste pokušaj Majdana, da je ovo mržnja i nasilje i ono na šta su upozoravali sve vreme tokom izborne kampanje.

"Upozoravala sam da oni ne mare za kampanju, izbore i rezultate, već da je jedina njihova namera nasilna destabilizacija Srbije", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je važno da građani znaju da je lično razgovarala sa svim stranim diplomatama zapadnih zemalja sa željom da ih upozori na ovo.

"Imali smo podatke od službi koje su upozoravale na ovo. Pre svega i ruska bezbednosna služba nam je dostavila te podatke, međutim optužili su nas da širimo dezinformacije i da su to sve gluposti. Smejali su se, i kao što je predsednik rekao, neko je shvatio ozbiljno, neko je želeo da pomogne, a mnogi su znali i nisu želeli da pomognu", rekla je Brnabić.

Kako kaže, važno je da se zna da će u ovoj zemlji o tome kuda ova zemlja ide odlučivati narod ali na izborima demokratskim putem, dodaje da će tu izbornu volju poštovati i da neće biti novog Majdana u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.