Brnabić primila Markotića u oproštajnu posetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić primila Markotića u oproštajnu posetu

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu hrvatskog ambasadora Gordana Markotića, koji je ocenio je da odnosi dve države idu uzlaznom putanjom, a da će njihovom unapređenju doprineti i predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu i poseta hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Srbiji.

Brnabić istakla je da je Srbija uradila mnogo za prava nacionalnih manjina u Srbiji, ali da je neophodno da obe države nastave intenzivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad i saradnju kako bi prava manjina u obe države bila ostvarena na najbolji mogući način.

Brnabić i Markotić složili su se da je ekonomska saradnja država na visokom nivou.

Zaključeno je da treba više uraditi na koordinaciji kako bi države zajednički nastupale na trećim tržištima.

Razmotrena je i mogućnost održavanja foruma koji bi okupio privrednike iz obe zemlje, kao najboljeg vida ekonomske saradnje, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Dačić: Saradnja sa Markotićem bila dobra, uprkos pitanjima koja opterećuju

Markotića je danas primio i šef diplomatije Ivica Dačić.

Ministar Dačić je istakao da je saradnja sa ambasadorom Markotićem bila dobra, uprkos pitanjima koja opterećuju odnose dve zemlje.

Na sastanku je razgovarano o potrebi intenziviranja političkog dijaloga između dve zemlje na najvišem i visokom nivou u predstojećem periodu, kao i o otklanjanju zastoja u radu pojedinih međuvladinih mešovitih komisija za otvorenih pitanja.

Ministar Dačić poželeo je uspeh ambasadoru Markotiću u njegovoj daljoj diplomatskoj karijeri i u ličnom životu, saopšteno je iz MSP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.