Brnabić poručila Tačiju: Okanite se centralne Srbije

Izvor: BKTV News, 12.Okt.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić poručila Tačiju: Okanite se centralne Srbije

Molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi zato što to nikakve veze sa životom nema i molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je reagovala na izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona da Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum, sa realnom mogućnošću o korekciji granice, što podrazumeva uključivanje Preševa, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Medvede i Bujanovca u granice Kosova.

"Srbija jeste i biće fleksibilna, strpljiva i tolerantna, ali da sve ima svoj kraj", naglasila je Brnabić na konferenciji za novinare u Prokuplju posle sednice Vlade Srbije.

"Molim vas da se okanete centralne Srbije i da razgovaramo o tome da li možemo da imamo kompromis koji može da obezbedi dugoročnu harmonizaciju odnosa Beograda i Prištine", rekla je Brnabić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.