Brnabić i Falkoni o odnosima dve zemlje, saradnji, reformama...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Falkoni o odnosima dve zemlje, saradnji, reformama...

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Francuske Žanom Lujom Falkonijem da su odnosi dveju zemalja izuzetno napredovali u ovoj godini, učvršćivanjem političkog dijaloga i strateškog partnerstva.

Premijerka je podsetila na nedavnu posetu predsednika Emanuela Makrona Srbiji, u julu ove godine, kojom je, prema njenim rečima, otvoreno novo poglavlje u našim odnosima i dat i snažan podsticaj svestranoj saradnji.

Francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je važna zemlja za Srbiju, navela je premijerka i dodala da je njena podrška i konkretna pomoć na ekspertskom nivou, od velikog značaja za dalji proces evrointegracija.

Ambasador Falkoni potvrdio je da je Francuska nedvosmisleno pokazala spremnost da pruži svu neophodnu pomoć Srbiji u domenu reformi i ispunjavanju kriterijuma na putu ka Evropskoj uniji, dodajući da su region Zapadnog Balkana, a pre svega Srbija, vraćeni u polje francuskog interesovanja.

Dodao je da će i lično biti posvećen razvoju srpsko-francuskih odnosa, naročito u oblasti ekonomije i pružanju podrške i podsticaju francuskih firmi da ulažu u Srbiji. Prema njegovim rečima, naša država je uspela da stvori ekonomski stabilno okruženje i tržište atraktivno za nova ulaganja.

Premijerka je objasnila da su jačanje ekonomije i stvaranje povoljne klime za nova ulaganja, kao i reforma u oblasti vladavine prava, važni prioriteti vlade i izrazila očekivanje da će zajedničkim snagama raditi na međudržavnim projektima i dolasku novih francuskih kompanija u Srbiju.

Kada je u pitanju reforma javne uprave, Brnabić je navela da su iskustva i praksa Francuske u ovom domenu od izuzetnog značaja za Srbiju, pre svega pomoć koju je ova zemlja pružila prilikom osnivanja Nacionalne akademije za javnu upravu.

Ambasador je rekao da očekuje da će se u budućnosti saradnja ojačati i na polju kulture, s obzirom na to da u Srbiji postoje tri francuska instituta, od kojih je jedan u Novom Sadu, evropskoj prestonici kulture za 2021. godinu.

Ističući da će lično biti posvećena jačanju veza naše dve zemlje na svim poljima, premijerka je poželela je ambasadoru Francuske mnogo sreće u budućem radu i uspešan mandat u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić sa ambasadorom Francuske: Odnosi su izuzetno napredovali ove godine

Izvor: Blic, 02.Okt.2019

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Francuske Žanom Lujom Falkonijem da su odnosi dveju zemalja izuzetno napredovali u ovoj godini, učvršćivanjem političkog dijaloga i strateškog partnerstva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.