Brnabić: Zadovoljna rezultatima vlade, posebno digitalizacijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Zadovoljna rezultatima vlade, posebno digitalizacijom

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prilično zadovoljna onime što je vlada na čijem je čelu postigla za dve godine mandata, a posebno rezultatima u oblasti digitalizacije.

Dve godine rada kabineta Ane Brnabić navršava se sutra, 29. juna, a premijerka je najavila da će u ponedeljak održati konferenciju za medije tim povodom.

"Pokrenuli smo neke stvari. Posebno sam zadovoljna gde smo stigli u oblasti digitalizacije koju sam postavila kao prioritet vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Danas je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj je digitalizacija sveprisutna", rekla je Brnabićeva za TV Hepi.

Ona je istakla da je najveća prednost Srbije nad svim zemljama u regionu, ali i šire, jak tim između predsednika Republike i premijerke i njenog kabineta.

"Postoji ista vizija kuda Srbija treba da ide i na tome zajedno radimo", rekla je Ana Brnabić.

Na pitanje o učlanjenju u Srpsku naprednu stranku (SNS), ona je ponovila da je od prvog dana imala ogromnu podršku te stranke, koja je stala uz nju kada većina drugih ne bi i dala joj poverenje da vodi vladu.

Podsetila je da pri izboru za premijerku, njena vlada u parlamentu nije dobila glasove cele vladajuće koalicije, što, kako je ocenila, "nije bio naivan politički trenutak".

Istakla je da su, međutim, predsednik Aleksandar Vučić i SNS stali iza nje, rizikovali popularnost i kredibilitet kod građana, "stavili sve na kocku" da bi Srbija bila stabilna zemlja i bolje mesto za život.

"Rekla sam 2014, 2015, 2016. godine da ne verujem i nisam naročito verovala u stranke. Ja verujem u jedan određen sistem vrednosti, pre svega u upornost, rad, veru i ljubav prema zemlji. To sam sve videla u SNS", rekla je premijerka.

Upitana o kritikama na njen račun da je "sve u Vučićevim rukama", rekla je da je očekivala uvrede da je "fikus", kao i druge uvrede, ali da je to nije naročito zabolelo, već da je povređuju uvrede na račun njene porodice.

Dodala je da nikoga nije blokirala na Tviteru, ali da pažnju uglavnom obraća na ljude koji imaju konstruktivnu kritiku.

Kada je reč o susretima s premijerom privremenih institucija u Prištini Ramušom Haradinajem, Brnabićeva je rekla da susreti s njim nisu laki, ali da se on trudi da bude izuzetno korektan, pa se, kaže, i ona trudi da igra na kartu korektnosti, jer je to u interesu Srba na Kosovu i Metohiji.

"Danas sumnjam u tu korektnost, ali me najviše plaši to što vidim da tu nema nikakve vizije, ni za Srbe ni za Albance na KiM, već je to najniži vid političkog populizma", rekla je Brnabićeva.

Na pitanje kako je moguće da Zapad nema mehanizam da obuzda vlast u Prištini, ona je rekla da to ne zna, ali da ne veruje u samostalnost Prištine.

Istakla je da ne veruje da je moguće da Priština od svih dobija signal da mora da ukine takse, a da albanski lideri kažu da to neće da urade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić o učlanjenju u SNS i kritikama da je "fikus premijerka"

Izvor: Blic, 28.Jun.2019

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prilično zadovoljna onime što je vlada na čijem je čelu postigla za dve godine mandata, a posebno rezultatima u oblasti digitalizacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.