Brnabić: Nije politički progon, Đilas podmetao druge da potpisuju, pa ne može da se pokrene postupak protiv njega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Nije politički progon, Đilas podmetao druge da potpisuju, pa ne može da se pokrene postupak protiv njega

Hapšenja u "Dajrekt mediji" i Radio-televiziji Srbije nisu politički progon i istraga je rađena profesionalno, u miru i bez pompeznih najava, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je, gostujući na televiziji Pink, navela da ne želi da utiče na sudske odluke, ali da to prema njenom mišljenju svojim "političkim performansom", radi upravo Dragan Đilas.

"On utiče na sudstvo i na odluke koje treba da budu donete", kazala je Ana Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodala da treba ostaviti nadležne organe da obavljaju svoj posao, apelujući na njih da budu hrabri i ne podležu, kako je ocenila, pritiscima i uticaju Dragana Đilasa.

Po nalogu Tužilaštva uhapšeni su odgovorno lice "Dajrekt medije" J.S, kao i dva odgovorna lica RTS M.Đ.J. i M.K, a prema navodima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića ukupna šteta za RTS je 688 miliona dinara.

Oni su, nakon davanja iskaza, pušteni da se brane se slobode.

"Da su zadržani, bilo bi 'politički zadržani', sada znači da nisu krivi zato što se brane sa slobode", konstatuje premijerka i dodaje da bi svaka odluka bila protumačena onako kako odgovara drugoj strani.

Komentarišući izjavu Dragana Đilasa da je očekivao ovakva dešavanja, Ana Brnabić je navela da je ne čudi to što je Đilas to očekivao zato što, kako je ocenila, zna šta je radio dok je bio na vlasti.

Samo joj je, dodaje ona, žao što je podmetao druge da potpisuju, pa sada ne može da se pokrene postupak protiv njega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Nema političkog progona Đilasa

Izvor: Danas, 29.Avg.2019

Hapšenja u "Dajrekt mediji" i Radio-televiziji Srbije nisu politički progon i istraga je rađena profesionalno, u miru i bez pompeznih najava, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Članak Brnabić: Nema političkog progona Đilasa se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.