Brnabić: Nastaviću politiku Vučićeve Vlade, ali će mi ovo biti dva nova cilja; Negativno pisanje medija o meni me neće zaustaviti!

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Nastaviću politiku Vučićeve Vlade, ali će mi ovo biti dva nova cilja; Negativno pisanje medija o meni me neće zaustaviti!

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbiji koju će predvoditi nastaviti kontinuitet svega onog što je radila prethodna vlada Aleksandra Vučića.

Ona je u intervjuu za televiziju Pink istakla i da je "100 odsto fokusirana" na izradi ekspozea, da se nada da će biti izabrana u parlamentu i da je pratila raspravu koja se vodila u Skupštini Srbije.

Brnabićeva je rekla da će u ekonomskoj sferi fokus biti na tri stvari - većem rastu bruto društvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << proizvoda, uspešnom završetku sedmog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i poboljšanje pozicije Srbije na dauning listi Svetske banke.

FOTO: Tanjug

Najavila je i da će u spoljnoj politici "aposloutno nastaviti kontinuitet s Vučićevom vladom", istakavši da je strateški cilj Srbije Evropska unija, uz održavanje tradiconalno dobrih i prijateljskih odnosa sa Rusijom.

Vučić: Brnabićevoj ostavljam punu kasu, pred njom su tri važna zadatka; Lični neuspeh što nisam odbranio Sinišu Malog!

Prema njenim rečima, tu je i sve bolja saradnja s Kinom kao i brojnim kineskim investitorima, ali i drugim državama poput SAD, UAE...

Istakla je i da će u politici prema Kosovu i Metohiji nastaviti politiku koju je vodila prethodna vlada.

Najavila je i da će insisitirati na još dva bitna cilja vlade - digitalizaciju i omogućavanje da Srbija postane idealno mesta za filmsku industriju, a zašta ima niz preduslova.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je koordinacija između predsednika i premijera Srbije najbolja stvar za Srbiju.

Prema njenim rečima, kada se ne bi konsultovala sa predsednikom Srbije, koji je bio predsednik Vlade prethodne tri godine, trebalo bi je kritikovati.

"To je kontinuitet i u tom kontinuitetu to je neophodno. Kao što je potrebno da imam dobru saradnju sa predsednicima Privrednom komorom Srbije, Stalnom konferencijom gradova i opština i svima koji treba da povuku Srbiju da ide napred", rekla je Brnabić za TV Pink.

Kako je kazala, svaki vid saradnje je dobar.

"Kada imate tim, koji posvećeno radi na boljitku Srbije, ne postoji nista bolje za Srbiju. Mislim da je pametno da imate saradnju sa prethodnikom jer je to kontinuitet, bilo bi glupo to ne raditi" rekla je ona napominjući da ne bi bilo u redu da nije razgovarala sa svojom prethodnicom Kori Udovički kada je došla na čelo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

"Srbija nije homofobična, ljudima je bitno da li znate posao"

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je večeras da Srbija nije balkanska, homofobična i zatvorena zemlja i da ljude samo interesuje samo da li je neko dobar čovek i da li je sposoban da uradi posao koji mu je poveren.

Brnabić je, gostujući na TV Pinku, rekla da pozitivni članci koji stižu iz sveta, komentari o tome što joj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio mandat za formiranje vlade, jesu odlični za Srbiju ali ne samo u smislu promocije već i što pokazuju da Srbija nije homofobična zemlja.

Kako je rekla, naravno da ima incidenata ali građanima Srbije je uglavnom svejedno kakva je čija seksualna orijentacija ili to da li ste muškarac ili žena, već da li ste dobar čovek i da li umete da radite svoj posao.

"I u svemu tome je nebitno da li ste LGBT ili žena" rekla je ona.

"Negativno pisanje medija o meni me neće zaustaviti"

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić istakla je večeras da se neće baviti negativnim pisanjem medija o njoj, već da će se baviti svojim poslom.

"Neću se baviti time već svojim poslom, takve stvari me neće zaustaviti i pomeriti moj fokus sa onoga šta je potrebnno uraditi za Srbiju i iskoristiti ogromnu šansu koju imamo“, poručila je ona večeras gostujući na televiziji Pink, upitana za naslov u kojem se pominje da je predsednik Aleksandar Vučić postavljanjem „Hrvatice i lezbejke“ prevario EU.

Time, kako je kazala, nisu nju uvredili, već najviše EU.

Oni misle da je ljude koji vode EU lako prevariti, konstatovala je Brnabić.

Prenela je da je čitala "Večernje novosti“ u kojima je izašla reportaža o mestu pokraj Požege u kojoj joj živi rodbina, gde im je jedan građanin poručio "mi ovde gajimo maline, voće i povrće, predrasude jok“.

"Da li sam ja LGBT, Hrvatica, ne bih dalje o mojim precima. Ne osećam potrebu za tim. Rekla sam sve što imam o svom životu transparentno“, podvukla je Brnabić.

Kazala je da je proteklih dana videla i mnogo gore stvari, da je čula u jednoj emisiji da joj je deda bio ustaša i da je klao Srbe kod Gospića.

"To su stvari gde ne idete lično na mene, već na porodicu“, rekla je ona dodajući da je to sve pada u roku službe i da je spremna na to, iako joj nije lako.

"Najveći uspeh Vlade politička i ekonomska stabilnost"

Srbija je danas stabilna i politički i ekonomski i fiskalno i to je najveći uspeh prethodne vlade, izjavila je mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić.

Ona je na TV Pink ponovila da će nova vlada nastaviti da teži dodatnom rastu i menja imidz Srbije nabolje i kao lidera regiona.

"Ako ispunimo 60 odsto onoga sto smatram da su nam šanse velike", rekla je Brnabić i dodala da se raduje izazovima.

Kako je dodala da će dati sve od sebe da održi stabilnost i ostane na došadašnjem kursu i da ide još brže.

"Verujem u sebe 100 odsto"

Mandatarka Ana Brnabić pozvala je danas građane Srbije da prate njen ekspoze i da će moći da čuju važne poruke ali isto tako i koliko veruje u njih, u Srbiju.

Brnabić je za TV Pink rekla da je reč o teškom poslu, da treba shvatiti i prihvatiti odgovornost i da lično uvek razmišlja o tome da li je nešto moglo da se uradi brže i bolje na dobrobit građana Srbije.

Ona je rekla da "male pobede" znače velike pobede za državu, da su je u proteklih 10 meseci, ako i ovih 10 dana kritike koje se mogu čuti, upravo te "male pobede" držale i davale joj entuzijazam za dalji rad.

Brnabić je zamolila građane da prate njen eskpoze, da čuju šta ima da im kaže i poruči, naznačila da će njeno izlaganje trajati oko jedan sat...

Želim da im kažem verujem u njih, Srbiju u tim, u ljude sa kojima sarađujem...rekla je Brnabić koja je ponovila da jeste timski igrač i da veruje u uspeh.

Na pitanje novinarke koliko veruje u sebe mandatarka je poručila: "100 odsto".

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

ANA BRNABIĆ U TEŠKOJ REČI TV PINK: Radujem se novim izazovima, biću hrabra da nastavim reforme

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017

Mandatarka, koju u toku naredne sedmice, očekuje izlaganje ekspozea u parlamentu Srbije, kaže da je spremana za raspravu u Skupštini Srbije..Ministarka državne uprave i lokalne samouprave i mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić je gostujući u emijsi Teška reč rekla da je u prethodnim danima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.