Izvor: B92, 26.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanske vize samo preko interneta

Beograd -- Britanska ambasada u Beogradu u potpunosti prelazi na sistem podnošenja zahteva za vize putem interneta.

Posle uspešnog petomesečnog "probnog perioda", od 30. marta svi zahtevi za vizu Velike Britanije moraju da budu upućeni elektronskim putem, preko veb sajta ambasade. Britanska ambasada u Beogradu je prva među misijama država članica Evropske unije u prestonici Srbije uvela elektronski sistem podnošenja zahteva za vize.

Rezultati nedavno sprovedene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ankete među korisnicima ukazuju na pozitivne reakcije i popularnost ove nove usluge. Očekivanja su da će nakon što ambasada u potpunosti pređe na elektronski sistem, kvalitet usluge biti još više unapređen.

Od novembra prošle godine više od 80 odsto korisnika je već odabralo ovaj mnogo brži i jednostavniji način podnošenje zahteva za vizu, navela je ambasada, podsećajući da novi sistem omogućava i da svaki podnosilac zahteva sam izabere vreme i datum kada želi da dođe u ambasadu.

Osim toga, u potpunosti su odstranjeni frustrirajući redovi ispred ambasade i, prema mišljenju većine korisnika, proces dobijanja vize je efikasniji i jednostavniji.

Za dalje informacije, uključujući i savete koji se tiču pristupa internetu, može se pogledati na veb sajtu britanske ambasade u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.