Bramerca dočekujemo opušteno

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerca dočekujemo opušteno

U sredu u Beograd dolazi glavni tužilac Haškog Tribunala Serž Bramerc. Šef kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović očekuje da će ovaj sastanak potvrditi da Srbija u kontinuitetu saradjuje sa Tribunalom.

„Smatramo da sve što je stajalo u prethodnom izveštaju stoji i danas. To je rutinska saradnja, dostavljanje dokumentacije, omogućavanje u uvid arhive naših organa i svi drugi tehnički aspekti. Sa druge strane smatramo da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i dalje čini sve što je u njenoj moći da se preostala dva haška optuženika uhapse i nadju pred Tribunalom. Opuštenije nego inače čekamo ovu posetu. Od Bramerca kao i do sad očekujemo jedan korektan izveštaj koji će oslikati pravo stvarno stanje stvari. To će pokazati da Srbija u kontinuitetu saradjuje sa Hagom“, kaže Ignjatović.

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom zatražiće od predsednika tog suda Patrika Robinsona da preduzme odredjene mere iz svoje nadležnosti povodom slučaja generala Radislava Krstića, koji je u petak pretučen u britanskom zatvoru "Vejkfild", kaže Ignjatović.

„Mi smo dobili potvrdu da je došlo do napada na osudjenog Radislava Krstića u Velikoj Britaniji gde izdržava kaznu. Smatramo da to što se dogodilo nije dobro. Država je reagovala da se predupredi bilo koji drugi napad i da se izvršioci toga kazne. Smatramo da i njemu kao i svim drugim osudjenim licima pred Haškim Tribunalom treba da obezbediti da po dostignutim standardima izdržava kaznu“, kaže Ignjatović.

On takodje ističe da se kancelariji obratila i porodica Krstić.

„Mi smo rešili da se obratimo predsedniku Tribunala, Patriku Robinsonu, i da od njega tražimo da preduzme sve mere da bi se ovo ispitalo i da ukoliko je potrebo primeni i druge mere, da se Krstić prebaci nazad u Ševeningen. To Tribunal može da uradi i da ga odatle prebaci na neko drugo mesto za izdržavanje kazne“ ističe Ignjatović.

D.M.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević: Sve radimo kako bi okončali saradnju sa Hagom

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Maj.2010

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je večeras da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tokom najavljene posete Beogradu ponovo moći da se uveri da Srbija sve čini kako bi okončala saradnju sa tim sudom. On je naveo da je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.