Bramerc predao izveštaj UN

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc predao izveštaj UN

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc predao je Savetu bezbednosti UN izveštaj o saradnji Srbije sa tim sudom, i usmeno će ga predstaviti na sednici tog tela 3. decembra, izjavila je portparolka Tužilaštva Olga Kavran.

Ona nije mogla da iznese detalje izveštaja koji je Bramerc uputio Savetu bezbednosti, rekavši da će tužilac početkom decembra sam predstaviti ceo izveštaj.

Prema navodima medija, Bramerc u najnovijem izveštaju o saradnji Srbije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sudom u Hagu, nije napisao da je Beograd uspostavio "punu saradnju", što Holandija traži kao uslov za deblokadu Prelaznog trgovinskog sporazuma, ali je prvi put upotrebio konstataciju da je zadovoljan tekućom saradnjom vlasti u Srbiji sa Tribunalom, i izrazio uverenje da će ta saradnja na kraju rezultirati hapšenjem Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Holandija je jedina članica EU, koja blokira dalju evropsku integraciju Srbije, to jest ne dozvoljava da se odblokira Prelazni trgovnski sporazum i ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, bez pozitivnog izveštaja Bramerca da Srbija "u potpunosti" saradjuje sa tim sudom.

Bramerc će predstaviti početkom decembra Savetu bezbednosti UN svoj izveštaj o saradnji Srbije sa sudom u Hagu.

Od 46 optuženih, Srbija je do sada uhapsila ili su se dobrovoljno predali 44 haška optuženika, a na slobodi se još nalaze Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.