Bramerc o saradnji Srbije s Hagom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc o saradnji Srbije s Hagom

LUKSEMBURG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc obavestio je danas u Luksemburgu ministre spoljnih poslova Evropske unije o saradnji Srbije i Hrvatske s tim sudom, rekla je Tanjugu portparol Tužilaštva Olga Kavran.

Ona je u telefonskoj izjavi nacionalnoj agenciji rekla da je Bramerc na sastanku ponovio ocene koje je nedavno izneo pred Savetom bezbednosti UN podnoseći polugodišnji izveštaj.

Bramerc je sa šefovima diplomatija EU razgovarao tokom radnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ručka u pauzi dvodnevnog samita.

Kavranova nije mogla da kaže kakva je bila reakcija pojedinih država-članica na ocene glavnog tužioca Tribunala.

Bramerc je početkom juna, u izveštaju pred SB UN, ocenio da je Srbija učinila dodatan napredak u saradnji sa Haškim tribunalom, uključujući pristup dokumentima, svedocima i arhivama, ali da je potraga za dvojicom preostalih optuženika Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem "od suštinskog značaja."

On je, takođe, ocenio da je razvoj situacije na političkom nivou i dolazak novog rukovodstva u Beogradu na vlast doprineo poboljšanju i na operativnom planu i izrazio nadu da će političko rukovodstvo nastaviti daljim naporima da se nađu begunci. Holandija je jedina država-članica EU koja insistira na tome nastavak procesa evropskih integracija Srbije bude uslovljen hapšenjem Mladića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.