Bramerc: Oluja legitimna, zločini nisu

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: "Oluja" legitimna, zločini nisu

ZAGREB - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je da je operacija hrvatske vojske i policije "Oluja" bila legitimna akcija oslobađanja okupiranog područja, ali da to ne znači da su se u okviru nje mogli činiti zločini.

On je napomenuo da se radilo o akciji na hrvatskoj teritoriji koju su nekoliko godina okupirali lokalni Srbi, potpomognuti Srbijom i Jugoslovenskom armijom, ali i da je zbog počinjenih zločina okarakterisana zločinačkim poduhvatom, što ne znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << presudu hrvatskoj državi, već pojedincima.

Bramerc je na konferenciji "Izazovi međunarodnih kaznenih istraga", održanoj 20. aprila u Londonu, ponovio da je u "Oluji" reč o udruženom zločinačkom poduhvatu i zločinima za koje su hrvatski generali osuđeni, ali je i naglasio je da činjenica da je "Oluja" bila oslobodilačka operacija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.