Izvor: B92, 23.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Ocena za nekoliko nedelja

Pariz -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je da su mu srpski zvaničnici poručili da traganje sa osumnjičenim ratnim zločincima nije njihov najviši prioritet.

Bramerc je u intervjuu za francuski "Mond" govorio o prošlonedeljnoj poseti Beogradu. Upitan da proceni nivo srpske saradnje, rekao je da će procenu da li je saradnja pozitivna ili ne izvršiti na osnovu razvoja situacije u narednih nekoliko nedelja.

Međutim, mislim da su moji srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sagovornici prilično otvoreno priznali da u trenutnoj političkoj situaciji potraga za odbeglim zločincima nije njihov najveći prioritet, ocenio je Bramerc.

On je naveo da je Tribunal tražio od međunarodne zajednice da iskoristi sva sredstva kako bi izvršila pritisak na one koji mogu da potpomognu saradnju, ali da su rezultati ograničeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.