Bradić: Nisam čitao novine

Izvor: B92, 12.Feb.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić: Nisam čitao novine

Beograd -- Na pisanje medija da je podneo ostavku, ministar kulture Nebojša Bradić za B92 kaže da nije čitao novine i da ne želi da komentariše takve navode.

Za sada se još ne zna kada će biti održan sastanak lidera vladajuće koalicije povodom rekonstrukcije Vlade. Kako B92 saznaje, sastanak još nije održan.

U međuvremenu, kao i svaki dan, još jedan ministar je smenjen, ali kao i prethodnih dana, u napisima u medijima.

U dnevnoj štampi pojavila se informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ostavku podneti i ministar kulture Nebojša Bradić. Međutim, on za B92 nije želeo tu informaciju ni da potvrdi ni demantuje.

"Nisam čitao novine i ne mogu da komentarišem", rekao je Bradić na pitanje da li je podneo ostavku ili je smenjen.

Jedan poziv menja sve, kaže pesma. A Mlađan Dinkić i Ivica Dačić čekaju taj poziv od predsednika Srbije i DS-a Borisa Tadića, da se dogovore, da li se nešto menja u Vladi.

Članovima kabineta Mirka Cvetkovića ostaje da čekaju i čuju da li će uskoro morati da ustanu iz svoje ministarske fotelje ili ne.

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević slaže se da rad ministara treba da ocene prvenstveno premijer i lideri stranaka u vladajućoj koaliciji.

"Rad svakog ministra, pa i moj je naravno, na uvid javnosti i javnost je ta koja treba da procenjuje rad ministara ali pre svega onaj ko je šef tima - a to je premijer, to su predsednici partija koje su u koaliciji - i razgovor sa njima je za mene najmerodavniji pošto svoj posao se trudim da radim najbolje što mogu”, poručio je on.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ne očekuje dramatične, već samo personalne promene u Vladi, a kakve će one biti, kako je rekao, zavisi od dogovora tri najveće stranke.

"Mislim da treba da spustimo loptu, da hladne glave uđemo u proces ili rekonstrukcije ili nekog oblika osveženja Vlade sa eventualno novim personalnim rešenjima ali najgore što može da se dogodi da se ova priča i dalje odugovlači bez ikakvog efekta”, smatra on.

"Bolje bi bilo da je do tih promena došlo na pola mandata ove Vlade ali u svakom slučaju i sada ima vremena da se učini ono što je propušteno u nekom proteklom periodu”, kaže Ljajić.

Jedna od promena u Vladi bi mogla da bude smena ministra kulture Nebojše Bradića. Pozivajući se na nezvanične izvore, list "Danas” navodi da G17 plus ima nameru da ostavkama Bradića, a prethodno i Tomice Milosavljevića, primora i druge koalicione partnere da krenu putem promena u Vladi.

Navodeći izvore iz vrha DS-a, "Blic” piše da demokrate "nisu više spremne da ispoštuju Dinkićeve ucene”, naročito posle javnog prozivanja premijera Cvetkovića i pojedinih ministara. U ovakvoj situaciji najlogičnije bi bilo da se traži ostavka Dinkića, tvrde izvori "Blica”.

Slobodan Milosavljević kaže da uprkos povremenim neslaganjima, Vlada dobro funkcioniše.

"Primetno je da zadnjih nedelja ima malo više po meni nepotrebno teških reči i kvalifikacija od strane kolega prema kolegama. Mi smo u gotovo tri godine jedan dobar timski rad pokazali. Nismo se uvek i u svemu slagali ali to je koalicija ali mislim da je u nekim situacijama to donosilo i kvalitet za Srbiju”, kaže on.

Slobodan Milosavljević, inače i član DS-a, je u poslednje vreme često pominjan kao neko ko će biti smenjen.

Uz njegovo ime, spekuliše se i sa smenom ministra poljoprivrede Saše Dragina, zbog čega su na njegovu stranu stali i pojedini poljoprivrednici. Tako je Unija seljaka Bogatića pozvala sva udruženja da ne dozvole smenu Dragina i to, kako kažu, ne zato što brane ministra, već sebe i svoje interese.

Ako danas ne bude sastanaka lidera koalicije, makar je sigurno da će se u nedelju sresti Tadić i Dačić, budući da su pozvani na proslavu Dana Vojske Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.