Izvor: B92, 10.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović najavljuje istrage protiv svih policajaca koji su prebijali građane

Beograd -- Generalni inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović izjavio je da će inicirati istraživanje slučajeva kršenja zakona pripadnika policije iz vremena režima Slobodana Miloševića. Božović je za B92 rekao i da će inicirati da se istraže slučajevi prebijanja demonstranata koji su se borili protiv Miloševićevog režima: "Oni ljudi koji su to radili za jedan politički kriminalni režim, nisu radili samo to, premlaćivanje. Oni su, na žalost, radili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogo gore stvari, radili su politička ubistva. To je četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, to je ubistvo Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića. To je mašinerija bezakonja. To su radile kriminalne strukture u okviru MUP-a i mislim da je sada došao trenutak da i te strukture izađu pred lice pravde"

Na pitanje da li će se MUP pozabaviti i novijim slučajevima, poput ustupanja oružja streljačkom klubu Crvena zvezda, Božović je odgovorio: "Apsolutno, i sada se naravno celo ministrarstvo vrlo ozbiljno bavi tim problemom i nadam se da će prvi koraci, i ono što će uslediti, biti na visini odgovornosti i ozbiljnosti zadatka. Međutim, pošto je suviše aktuelan slučaj razumećete da ne bih mogao davati nikakve detalje, s obzirom što je opsežna istraga u toku i da javnost će biti vrlo brzo obaveštena o njenim rezultatima"

Policija je u petak, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, zaplenila veću količinu oružja u Streljačkom klubu "Crvena zvezda" koje, prema Zakonu o oružju i municiji, taj klub nije mogao da poseduje. Prema podacima iz istrage, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova, Nenad Milić, krajem prošle godine doneo je rešenje kojim se ustupa ukupno 112 komada vatrenog oružja tom Streljačkom klubu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.