Izvor: Blic, 28.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjačka lista traži od Tadića jedno ministarsko mesto

Reformistička stranka Sandžaka, članica koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak", saopštila je danas da očekuje da predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić toj koaliciji javno ponudi jedno ministarsko mesto.



Reformistička stranka Sadžaka je navela da od Tadića, kao nosioca liste "Za evropsku Srbiju" koja je osvojila najviše mandata na parlamentarnim izborima, očekuje da koaliciji koju predvodi Sulejman Ugljanin ponudi ministarsko mesto kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što to svakodnevno nudi koaliciji SPS-PUPS-JS.

"Reformisti Sandžaka očekuju da Bošnjačka lista za evropski Sandžak na osnovu poverenja građana dobijenog na izborima uzme aktivno učešće na nivou ministra u budućoj Vladi Srbije i adekvatnu podelu vlasti u Noviom Pazaru", navodi se u saopštenju.

Ta koalicija je na izborima dobila dva mandata, a prema dosadašnjim informacijama, o formiranju vlade su pregovarali sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), Srpskom radikalnom strankom (SRS) i koalicijom SPS-PUPS-JS, koji su joj ponudili ministarstvo za regionalni razvoj.

Predsednik DS-a Boris Tadić je lidera koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak" Sulejmana Ugljanina pozvao da zajedno rade na formiraju parlamentarne većine, na šta je on odgovorio da su oni spremni da rade sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju programskih ciljeva Bošnjaka u Srbiji.

Prethodno su iz sandžačke koalicije saopštavali da su dve ozbiljne prepreke za saradnju sa listom "Za evropsku Srbiju" to što su u njoj lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković i lider Sandžačke demokratske partije (SDA) Rasim Ljajić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ugljanin: Očekujemo od Tadića ministarstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008

BEOGRAD - Reformistička stranka Sandžaka, članica koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak", saopštila je danas da očekuje da predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić toj koaliciji javno ponudi jedno ministarsko mesto...Reformistička stranka Sadžaka je navela da od Tadića,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.