Izvor: B92, 25.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjaci zadovoljni zakonom

Novi Pazar -- Bošnjačko nacionalno veće (BNV) ocenilo je da Nacrt zakona o nacionalnim savetima predstavlja napredak u oblasti uređenja prava manjina u Srbiji.

Kako je saopšteno posle sednice Izvršnog odbora, BNV podržava radni tekst zakona, "smatrajući da će predložene odredbe doprineti efikasnijoj implementaciji domaćih i međunarodnih standarda u zaštiti manjina".

U saopštenju se dodaje da BNV kao posebno dobre strane izdvaja mogućnost prenošenja osnivačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava za ustanove i organizacije sa države na nacionalne savete u oblasti obrazovanja, kulture i informisanja na jezicima manjina.

"Bošnjačko nacionalno veće je predložilo izmene i dopune pojedinih odredbi i uputilo ih radnoj grupi i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava na razmatranje", navodi se u saopštenju i ne navodi o kakvim izmenama i dopunama je reč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.