Borko Ilić: Mirno predajte vlast

Izvor: B92, 05.Sep.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Ilić: Mirno predajte vlast

Novi Sad -- Predsednik Gradskog odbora DSS Novi Sad Borko Ilić kaže da je najbolji način za izbegavanje tenzija da DS i LSV mirno predaju vlast u Novom Sadu.

Ilić je pozvao trenutne gradske čelnike da poštuju osnovni demokratski princip da gradskom Skupštinom i gradom upravlja većina, a ne pojedinci iz DS-a i LSV-a kojima su najbitnije fotelje i koje, kako je rekao, ne interesuje ni bezbednost građana ni stabilnost u gradu.

Govoreći o inicijativi Koalicije nevladinih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacija „Građanska Vojvodina“ za raspisivanje novih izbora u Novom Sadu, Ilić je rekao da se ta koalicija NVO nije oglašavala ranije u sličnim situacijama kada je dolazilo do prekomponovanja vlasti u gradu.

„Zadatak nevladinog sektora nije da bude glasnogovornik bilo koje političke opcije, već da pored kontrole nevladinog sektora vrši kontrolu nad svim političkim dešavanjima“, rekao je Ilić ističući da u formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada nema ničeg nedemokratskog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.